Vágólapra másolva!
A Magyar Futball Akadémián (MFA) idén végzős első korosztályból tavasszal hét fiatal már a Budapest Honvéd első csapatának keretével készül. Supka Attila vezetőedző szerint a cél, hogy a nyolcadik helyről előrelépjenek a bajnokságban, a Magyar Kupát pedig megnyerjék.

"Négy korcsoportban versenyeznek az akadémia együttesei, s valamennyi vezeti a bajnokságát, de az igazi siker nem ez, hanem ha kikerülő játékosaink a felnőtt csapatban is megállják a helyüket" - mondta Szalai László, a Magyar Futball Akadémia (MFA) igazgatója. "Az első korosztály most készül az érettségire, s közülük öten kerültek az első csapathoz, továbbá ketten az eggyel fiatalabb korosztályból is bemutatkozhatnak az élvonalban".

Supka Attila vezetőedző szerint a szakmai célkitűzés, hogy a nyolcadik helyről lépjenek előre a bajnokságban, míg a Magyar Kupában szeretnék kiharcolni a végső győzelmet. Elmondása szerint jól sikerült a nyolchetes felkészülés, melynek során nagy hangsúlyt fektettek a megfelelő fizikai állapot elérésére.

Hozzátette: a fiatalok beépítése a csapatba szintén a szakmai feladatai közé tartozik - a most felkerült játékosokat együtt választották ki Szalaival, figyelembe véve a tehetségüket és azt, hogy a keretben melyek voltak a lyukas posztok. Az akadémisták szerepeltetésével kapcsolatban jelezte, hogy az MTK elleni idénynyitón lesz olyan, aki a kezdő tizenegyben kap helyet.

George F. Hemingway tulajdonos úgy véli, az csak 3-4 év múlva derül ki, hogy milyen munkát végeztek, mert nem az utánpótlás-bajnokságok megnyerése a végső cél. Elárulta, akkor lenne igazán elégedett, ha öt esztendő múlva a felnőtt csapatot kizárólag az akadémiáról kikerült fiatalok alkotnák.

"A legjobb karrierépítés, ha a fiatalok pár évet a magyar élvonalban edződnek és csak utána próbálnak külföldre szerződni. Azonban ha valaki ezt rögtön az akadémiáról kikerülve meg akarja tenni, mi nem fogunk az útjába állni, de figyelmeztetjük ennek veszélyeire" - mondta Hemingway.
Szalai szerint követendő út a Honvédé, mert a fiatalok kötődnek a klubhoz és ha lesz is hiba a játékukban, akkor is szívüket, lelküket kiteszik majd a pályán és ezt reményeik szerint a közönség is értékeli majd.

A Honvéd ugyanakkor a saját nevelésű fiatalok szerepeltetése mellett egyéb eszközökkel is igyekszik növelni a nézőszámot. A kispesti lakosok a Haladás, a Szolnok és a Paks elleni hazai összecsapásra húszszázalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt.

Lesz egy tippjáték is: akik az interneten eltalálják az aktuális hazai bajnoki mérkőzés végeredményét, azok között 10 jegyet, továbbá egy páholyba szóló tikettet sorsolnak ki a következő Bozsik Stadionban esedékes meccsre.

Ezenkívül folytatódik az iskolák szervezése a Honvéd-szektorba, ennek keretében a diákok egy hozzátartozója szintén ingyen léphet a stadionba. Akik valamennyi hazai találkozót megtekintik, azok között a 2011/12-es idényre öt darab féléves bérletet, továbbá 30 baseballsapkát sorsolnak ki.

A szurkolók úgy segíthetik a klub utánpótlását, hogy május 31-ig hétezer forintért megvásárolják a csapat következő idénybeli hivatalos mezét - melyet majd az 1. fordulóban vehetnek át -, s a bevételt a Magyar Futball Akadémia kapja meg.