Vágólapra másolva!
Sikerült egyben tartani a jelenleg Spanyolországban edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapatát a téli szünetben, több játékost is vittek volna, de egyik esetben sem született megegyezés. A legnagyobb erősítés, hogy André Alves maradt az NB I-ben listavezető együttesnél, és elképzelhető, hogy érkezik majd egy honfitársa.

"Én elengedtem volna, ám olyan magas az ára, hogy ennyiért nem vitték el. Az is igaz, hogy alkudni sem próbált senki, vagyis olyan ajánlat sem érkezett, hogy az általunk megszabott áron nem, de mondjuk, a feléért elvinnék" - mondta a Videoton honlapjának a góllövőlistát vezető Alvesről Mezey György, a csapat trénere, aki nemrég még azt nyilatkozta róla, hogy őszi légyként kóvályog az edzéseken, ehhez képest most elégedettebb vele.

"Minden nap beszélgetünk a helyzetéről, tudom, hogy egyre inkább úgy érzi, lépnie kell. Mindezek ellenére példásan dolgozik az edzőtáborban, remek partner és eszményi csapatember. Maradásával sajátos helyzetbe került a klub is, mert ahhoz, hogy Alvestől a tavasszal kirobbanó teljesítményt, motivált játékot várhassunk, le kell ülnünk vele tárgyalni és közösen megnézni, hogyan lehet a helyzetet megoldani."

André Alves profiként áll a kialakult helyzethez. "Nem történt tragédia azzal, hogy nem tudtam elmenni. Maradok Fehérváron, és tolom tovább a csapat szekerét. Remélem, sikerül ismét sok gólt rúgnom és ezzel hozzájárulhatok a bajnoki arany megszerzéséhez."

Goran Vujovicot és Marko Andicot is vitték volna a Videotontól, de mindketten maradtak. "Vujovic pályafutásának igen szerencsétlen időszakát élte eddig Fehérváron, hiszen minden alkalommal, amikor jó formába került, komoly sérülések miatt hónapokra kidőlt. Most egyenesben van, hihetetlen akarattal dolgozik" - mondta Mezey György.

A téli átigazolási időszakban tehát valószínűleg nem távozik senki a csapattól, ám a szakember szerint nyáron elkerülhetetlen a változás. "Szent meggyőződésem, hogy Liptáktól kezdődően Eleken és Bozovicon át egészen Vasiljevicig bezárólag, nyáron fennáll a lehetősége, hogy eligazoljanak. Bármennyire is dicséretes klub vagyunk, vannak nálunk magasabb szinten játszó és jobb anyagi lehetőséggel bíró klubok, ahová szívesen mennének a játékosok."

Ami az érkezőket illeti, elképzelhető, hogy bővül a keret. "Több futballista van Magyarországon, akiket szívesen látnék a Videoton soraiban, de nem tudjuk őket elhozni. Tárgyaltunk olyanokkal is, akiknek a nyáron lejár a szerződésük, ám velük nem tudtunk megegyezni, leginkább azért, mert nem a realitás szintjén mozogtak az igényeik. Érkezik viszont majd ide, a spanyolországi edzőtáborba egy brazil csatár, akit szeretnék tesztelni" - nyilatkozta Mezey György.

A hazai átigazolási időszak február 21-ig tart.