Vágólapra másolva!
A Sunday Times szerint Carlo Ancelotti aligha maradhat a Chelsea-nél, amelynek formahanyatlását Ray Wilkins másodedző hiányával indokolják. Didier Drogba is távozhat a klubtól, a londoniak ugyanakkor megpróbálják megszerezni Andrej Arsavint a városi rivális Arsenaltól.

A goal.com által közölt cikk szerint Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa nem csupán a csapat eredménytelenségével, de az olasz tréner edzésmódszereivel is elégedetlen, és arra készül, hogy elküldje az edzőt.

Ugyanakkor nem csupán Ancelottit tartják felelősnek a gyenge formáért. Sokak szerint a remek rajt utáni formahanyatlást Ray Wilkins távozása okozta, miután a klub elmulasztotta a pályaedző megfelelő pótlását, a helyére érkezett Michael Emanlo ugyanis a tapasztalatok szerint alulképzett a feladathoz. Az orvosi stáb felelőssége is felmerül a rossz sorozatban, miután Frank Lampard, Michael Essien és Jose Bosingwa hamarabb is visszatérhetett volna sérülése után.

A cikk arról is beszámol, hogy a Real Madrid továbbra is mindent megtesz Didier Drogba megszerzéséért, így a 32 éves elefántcsontparti támadó valószínűleg távozik a klubtól.

A News of the World értesülési szerint a Chelsea Andrej Arsavinnal pótolhatja Drogbát. Az Arsenal orosz játékosa ugyanis elégedetlen helyzetével jelenlegi klubjában, és szívesen távozna. A Chelsea meg is tette ajánlatát londoni riválisának.

Arsavin összesen hét gólt szerzett ebben az idényben a különböző sorozatokban, az utóbbi hetekben mégis csak a kispadon kapott helyet.

Arsavin átigazolását segítheti, hogy Abramovics összebarátkozott a játékossal, amikor az oroszok sikerrel pályázták meg a 2018-as foci-világbajnokságot. A csatárnak ugyanakkor a korábbi klubja, a Zenit is ajánlatot tett, melynek színeiben bajnokságot és UEFA-kupát nyert.

A 30 éves Arsavint még másfél évig köti szerződés az Arsenalhoz, kivásárlási ára a News of the World szerint tízmillió font.