Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint nem kell módosítani a nemzetközi versenynaptárat ahhoz, hogy a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot télen rendezzék meg.

"Azért értettem egyet a januári lebonyolítással, mert ha nyáron lenne a vb, a játékosoknak 55 fokos hőségben kellene futballozniuk" - nyilatkozta a francia sportvezető. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egész éves programot módosítani kellene."

Platini hozzátette, szerinte az európai bajnokságok menetrendjét nem akadályozná a téli, decemberben vagy januárban sorra kerülő vb. Ez azért is érdekes, mert néhány napja Platini még teljesen más véleményen volt, meg akarta refromálni az egész évi futballnaptárat.

Korábban a világ futballjának több meghatározó szereplője - köztük Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke - üdvözölte azt a javaslatot, hogy a nagy meleg miatt az év elején rendezzék majd meg az eseményt. Ugyanakkor a FIFA jelezte, az időpont módosítását az illetékes katari szövetségnek kell kezdeményeznie, s ha ez megtörténne, a beadványt a végrehajtó bizottság vizsgálná meg.