Vágólapra másolva!
Ahogy azt Egervári Sándor az [origo]-nak adott interjúban elmondta, a San Marino és Finnország elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe bekerült egy olyan fiatal játékos, aki még nem volt tagja a felnőttválogatottnak, a Zaragozában légióskodó Pintér Ádám először készülhet együtt a nagyokkal. Gyepes Gábor és Koltai Tamás is meghívott kapott a kapitánytól, mindketten voltak már válogatottak korábban, de az Egervári-érában először kerültek keretbe.

"A keretben történt minimális változásokat elsősorban Hajnal Tamás sérülése, Huszti Szabolcs visszalépése, illetve az a tény befolyásolta, hogy Lázár Pál és Lipták Zoltán sárga lapok miatti eltiltás okán nem szerepelhet San Marino ellen, csak a második, finnek elleni Eb-selejtezőn" - mondta el a keret összetételével kapcsolatban a szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

"Koltai Tamás nemcsak gólerős az utóbbi időszakban, hanem általában játékával is felhívta magára a figyelmet. Pintér Ádám az U21-es válogatottban kiváló teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozott, vele már korábban is számoltam. Jelenleg is jó formában futballozik, nem csoda, hogy gyorsan alkalmazta egy nagyszerű spanyol klub, a Zaragoza. Továbbá ő két poszton, belső védő és belső középpályásként is bevethető. Ami pedig Gyepes Gábort illeti, ő folyamatosan játszik csapatában, többször láttuk meggyőző játékát. Ő is jó formában van, ezért kerül vissza ismét a válogatott kerethez."

A magyar válogatott október 8-án a Puskás-stadionban fogadja San Marinót, majd négy nappal később Helsinkiben játszik a finnekkel. A szövetség tájékoztatása szerint a keret tagjai jövő hétfőn találkoznak Telkiben.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (FC Sion), Gyepes Gábor (Cardiff City), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Dzsudzsák Balázs (PSV), Vadócz Krisztián (Osasuna), Koltai Tamás (Győri ETO)
támadók: Rudolf Gergely (Genova), Priskin Tamás (Ipswich Town), Gera Zoltán (Fulham FC), Szalai Ádám (FSV Mainz)

biztonsági tartalékok: Komlósi Ádám, Varga József (mindketten DVSC-TEVA)