Vágólapra másolva!
Beindult a nagyüzem az európai labdarúgásban, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a csoportkör előtti utolsó fordulókra került sor, és a Bundesliga is elrajtolt a hét végén. Álomcsapatunk csatársorába csak mesterhármassal lehetett bekerülni, de még a középpályán is akad triplázó futballista.

Kapus:

Steve Mandanda (francia, Olympique Marseille): a címvédő két vereséggel kezdte a Ligue 1-t, így aztán a harmadik játéknapon kötelező volt számára a győzelem. A Lorient-t sikerült is legyőzni 2-0-ra, de ehhez Mandanda bravúrjaira is szükség volt, a válogatott kapus nyolcas osztályzatot kapott a L'Équipe-től.

Hátvédek:

Efraín Juárez (mexikói, Celtic): a skót együttes a világbajnokság után szerződtette Juárezt, aki gyorsan beilleszkedett a glasgow-i gárdába, és máris alapembernek számít. Az Utrecht elleni Európa Liga-mérkőzésen bombagólt szerzett, és a hét végi bajnokin is kiváló teljesítményt nyújtott.

Carlos Marchena (spanyol, Villarreal): az Európa Ligában magabiztos győzelmet aratott a csapat a fehérorosz Dnyepr Mogiljev ellen, és a villarreali szurkolók számára nem kis örömöt okozott, hogy az új szerzemények is remekeltek. Az ezúttal középhátvédként futballozó Marchena például gólt is szerzett.

Brede Hangeland (norvég, Fulham): a londoniak drámai mérkőzésen játszottak 2-2-es döntetlent a Manchester Uniteddel, és a hajrában Hangeland volt a főszereplő. A bekk előbb öngólt vétett, majd az egyenlítő találattal tette jóvá hibáját, és teljesítményét a Sky Sports nyolcasra értékelte.

Michal Kadlec (cseh, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyáriak remek hetet zártak, hiszen előbb az Európa Ligában 3-0-ra verték a Tavrija Szimferopolt, majd pedig a Bundesliga nyitányán idegenben nyertek 2-0-ra a Borussia Dortmund ellen. A balhátvéd Kadlec a kupameccsen kétszer is betalált, de a bajnokin is kiválóan futballozott.

Középpályások:

Theo Walcott (angol, Arsenal): az Ágyúsok válogatott középpályását elsősorban pocsék helyzetkihasználása miatt szokták kritizálni, de a hét végén a Blackpool ellen ebben sem volt hiba. Walcott klubpályafutása első mesterhármasát szerezte, az ellenfél védői egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele.

Craig Gardner (angol, Birmingham City): a birminghamiek sokoldalú futballistája ezúttal védekező középpályásként szerepelt a Blackburn Rovers ellen, és feladatát alaposan túlteljesítette, hiszen kétszer is betalált, csapata pedig ennek köszönhetően tudott nyerni 2-1-re.

Jean Makoun (kameruni, Olympique Lyon): a lyoniak is pocsékul rajtoltak a francia bajnokságban, két forduló után csak egy pontjuk volt, de a hét végén az újonc Stade Brest ellen megvolt a lehetőségük a javításra. Sikerült is kiharcolni a győzelmet, még ha nehezen is, a védekező középpályás Makoun találatával.

Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur): a londoniak a Bajnokok Ligája selejtezőjében háromgólos hátrányból kapaszkodtak vissza a Young Boys ellen, és vereségük ellenére is maradt esélyük a továbbjutásra. Bale nem játszott rosszul, de a hét végi bajnokin a Stoke City ellen egyenesen remekelt, hiszen két góljával győzelemhez segítette a Spurst.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): a katalánoknak kétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk a spanyol Szuperkupa döntőjében a Sevilla ellen, ám ezúttal már mindenki Josep Guardiola rendelkezésére állt, és ez döntőnek bizonyult. Elsősorban Messi remekelt, aki barcelonai pályafutása hetedik mesterhármasát érte el.

Andy Carroll (angol, Newcastle United): a Szarkák a hét első napján még kikaptak a Manchester Unitedtől, de vasárnap sikerült javítaniuk, hiszen az Aston Villa ellen gólzáporos győzelmet arattak. Ebben a legnagyobb szerepet Carroll játszotta, a hórihorgas támadó ugyanis mesterhármast vágott.

www.global-soccer.eu