Vágólapra másolva!
Komoly problémát okoz az európai fociban a vulkánkitörés miatt életbe léptetett európai légtérzár. A csapatok busszal utaznak soros Bajnokok Ligája-, illetve Európa Liga-fellépésükre. Rafael Benítez, a Liverpool edzője szerint az UEFA-nak el kellett volna halasztania csapata elődöntőjét, de panaszkodott a szervezetre a Barcelona is.

  • Ismét erősödik az izlandi vulkán hamukibocsátása

Át a kontinensre

"Ilyen körülmények között jobb lett volna elhalasztani a meccset, de utaznunk kell" - nyilatkozta Benítez a BBC-nek. A Liverpool csütörtökön Madridban lép pályára az Európa Ligában, az 1900 kilométeres útnak vonattal vágnak neki az angolok. Egy éjszakát Párizsban töltenek Gerrardék, majd - ha a légtér szabad lesz - repülővel mennek tovább Madridba, az Atléticóhoz. Ha Párizsból nem lehet repülni, Bordeaux-ig ismét vonatra száll a csapat, az ottani reptér pedig már biztosan működik.

Gera Zoltán csapata, a Fulham busszal megy majd Hamburgba, az út várhatóan 11 órás lesz majd. A londoniak edzője, Roy Hodgson azzal a 2500 szurkolóval is együtt érez, aki már megvette a jegyét a meccsre, de még bizonytalan, hogy eljut-e egyáltalán Hamburgba.

"Ez lesz a legnagyobb meccs, amin valaha pályára léptem" - nyilatkozta a magyar középpályás. "Készen állunk majd, hogy tovább menjünk ezen a fantasztikus úton" - mondta Gera, természetesen már nem a buszozásra, hanem a címvédő Sahtar Donyeck, a Juventus és a német bajnok Wolfsburg kiejtésére utalva.

Az angolok a hazaút miatt is aggónak, elvégre hétvégén már bajnokit kell játszaniuk, és mint Benítez mondja, "jelenleg hazajönni még bonyolultabb, mint elutazni."

Kútnál automatáztak a Barca sztárjai

A Barcelona ma este játszik az Internazionale otthonában, Pep Guardiola legénysége ezért már meg is tette a mintegy ezer kilométeres utat Milánóba.

Txiki Begiristain sportigazgató szerint az UEFA-nak rugalmasabbnak kellene lennie: "Tudom, sűrű a versenynaptár, de nem szabadna előnyt adni a hazai csapatnak. A buszos utazás egy letűnt korszakot idéz."

A BL címvédője egy cannes-i szállást beiktatva 24 óra alatt érkezett meg az északolasz városba. A buszozásról több spanyol sportlap is közölt képgalériát: az El mundo galériája; a Sport fotói.

Szintén buszozik a BL másik elődöntőse, a Lyon is. A francia csapatnak különösen sokat kell zötykölődnie, mivel a Bordeaux elleni bajnokira sem repülhetett már. A Lyon a müncheni úttal együtt összesen 2400 kilométert tesz meg öt nap alatt.

Elmarad a nők vb-selejtezője

A magyar nőilabdarúgó-válogatott szerdára tervezett, ukránok elleni világbajnoki selejtezője elmarad a légtérzár miatt. A találkozó új időpontját az UEFA-val és az ukrán szövetséggel való egyeztetés után jelölik ki.