Vágólapra másolva!
Sittet, téglahalmokat, munkagépeket és kiégett gyepet látott Fabio Capellót Rustenburgban, amikor a hétvégén Dél-Afrikába utazott, hogy az edzőkonferencián elmondott beszéde mellett megnézze az angol válogatott nyári szállását. Az ötcsillagos létesítménynek tavaly novemberben kellett volna elkészülnie, azonban 108 nappal a vb rajtja előtt még egyetlen szoba sincs kész.

Fabio Capello már tavaly decemberben is megnézte a Rustenburg mellett épülő Royal Bafokeng Sports Campus nevű létesítményt, amely egy ötcsillagos szállodát és egy minden igény kielégítő edzőkomplexumot foglal magában - legalábbis papíron. A valóságban ugyanis a novemberre tervezett átadáshoz képest még egyetlen szoba sem lakható, és a kiegészítő létesítmények egy részét is még csak most építik. Ennél is jobban aggasztja Capellót az edzőpálya állapota, az ugyanis a kiégett fű miatt egyelőre alkalmatlan a gyakorlásra.

Pedig a szállás kiválasztását komoly munka előzte meg az angol szövetség részéről. Fontos volt, hogy az akklimatizáció miatt legalább ezer méteres tengerszint feletti magasságon legyen, lehetőleg könnyen megközelíthető, ezzel együtt azonban békés és csendes legyen. Ne olyan, mint volt 2006-ban a németországi Baden-Badenben, amely Rio Ferdinand szavaival élve "kész cirkusz" volt.