Vágólapra másolva!
Simon András közös megegyezéssel szerződést bontott a Liverpoollal. A klubnál Roy Hodgson érkezése után megváltozott játékospolitika, a hazai focisták kerültek előtérbe, ezért a csatár a váltás mellett döntött. 

A húszéves játékos menedzsere, Kövesdi Viktor az [origo]-nak arról számolt be, hogy a szakítás egy hosszabb folyamat eredménye.

"Az U20-as válogatottal világbajnoki bronzérmes csatár három plusz kétéves szerződése a nyáron automatikusan meghosszabbodott két évvel, ám a jövője a Liverpoolnál történt edzőváltás miatt bizonytalanná vált. A Rafa Benítezt váltó Roy Hodgson ugyanis a külföldiekkel szemben az angol játékosokat részesíti előnyben. Ez a szemlélet a tartalékoknál is érvényesült, amit alátámaszt, hogy Simon több külföldi társa távozott rövid időn belül" - magyarázta a menedzser.

A klub is elismerte, hogy Simon András számára a tartalékcsapat már nem jelent kellő kihívást, a felnőttben viszont nem tud neki lehetőséget adni. A játékos számára a folyamatos játék fontos lenne, ezért a két fél érdeke találkozott, és tárgyalások után a szerződés felbontásában egyeztek meg.

Simon jövőjével kapcsolatban Kövesdi Viktor nem árulhatott el konkrétumokat, de arról számolt be, hogy mivel a játékos szabadon igazolhatóvá vált, számos hazai és külföldi érdeklődővel tárgyalnak. Az U21-es szövetségi kapitány, Róth Antal is jelezte, hogy számítana Simonra együttesében, a támadó ezért is szeretne állandó játéklehetőséget adó együtteshez szerződni. Döntés legkorábban januárban várható Simon ügyében.

A csatár 2007-ben az MTK-tól került a Liverpool tartalékcsapatához, az előző szezonban a spanyol másodosztályú Córdobánál szerepelt kölcsönben, majd a nyáron tért vissza az angol klubhoz, ahol az elmúlt fél évben tétmeccsen nem lépett pályára.