Vágólapra másolva!
Az időjárás alaposan megtréfálta az európai futballszurkolókat, hétvégén több topligás bajnoki is elmaradt, köztük olyan rangadók, mint a Chelsea-Manchester United, vagy a genovai derbi. A világválogatottra ezúttal a latin fölény jellemző, két-két spanyol, brazil és argentin focista mellett egy portugál is bekerült.

Kapus:

Craig Gordon (skót, Sunderland): A csonka angol fordulóban a Sunderland 1-0-ra verte a Bolton Wandererst. A három pont megszerzéséhez az is kellett, hogy kapusuk remek formában védjen, Gordon főleg Knight egy méterről leadott lövésénél mutatott be földöntúli bravúrt.

Hátvédek:

Daniel Alves (brazil, Barcelona): A Barca városi rangadót játszott szombaton, az Espanyol legyőzése nem jelentett gondot számára. Daniel Alves szokásához híven rendkívül támadó felfogásban interpretálta a jobbhátvéd feladatát, ennek köszönhetően egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.

Jean-Armel Kana-Biyik (francia, Stade Rennes): A Rennes drukkereinek egészen a 94. percig kellett várniuk a győztes gólra Valenciennes ellen, és némileg meglepő módon a találatot a középhátvéd Kana-Biyik szerezte. A 21 éves védőnek ez volt az első gólja az élvonalban, neve pedig nem véletlenül ismerős: édesapja, André Kana-Biyik kameruni válogatottként játszott az 1990-es vébén.

Juan (brazil, AS Roma): A fővárosi együttes rangadót nyert szombaton, az AC Milan 1-0-s legyőzéséhez a csapat védelme jelentősen hozzájárult. A két középhátvéd közül Juan nyújtotta a jobb teljesítményt, a brazil gyakorlatilag hibátlanul hozta le a találkozót.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal): A Primera Divisiónban a két sztárklub mögött külön bajnokság zajlik, amelyben jelenleg a Villarreal vezet. A klub a múlt héten nem csak a Mallorca elleni bajnokit, hanem az FC Bruges elleni Európa Liga-meccset is nyerte, utóbbin Capdevila gólpasszt adott.

Középpályások:

Javier Zanetti (argentin, Internazionale): A milánóiak elnyűhetetlen játékosa a klubvilágbajnokságon a középpálya jobb oldalán kapott szerepet, és ott is a tőle megszokott stabil teljesítményt nyújtotta. Sőt, az elődöntőben a Szongnam Ilva ellen még gólt is szerzett.

Alberto Costa (argentin, Valencia): A Tino becenévre hallgató futballista a nyár egyik legnagyobb fogása volt. A Valencia a Montpellier-től szerezte meg a középpályást, aki a spanyol bajnokságban is hétről hétre kiváló teljesítményt nyújt, ezúttal egy pazar szabadrúgásgóllal tette le névjegyét a Real Sociedad ellen.

Tiago (portugál, Atlético Madrid): A fővárosiak rendkívül kiegyensúlyozatlanul szerepelnek, de a múlt héten a jobbik arcukat mutatták. Az Európa Ligában a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli döntetlen ugyan nem ért továbbjutást a címvédőnek, de a bajnokságban a Málaga legyőzése nem jelentett gondot, és Tiago kétszer is betalált.

Pak Dzsi-szung (dél-koreai, Manchester United): A hétre tervezett két rangadó közül a manchesterieknek csak az egyiket kellett lejátszaniuk, hiszen a Chelsea elleni bajnoki elmaradt. Az Arsenalt viszont még hétfőn 1-0-ra legyőzte a MU, köszönhetően Pak fejesgóljának.

Csatárok:

Mario Gomez (német, Bayern München): A bajorok támadója az idény elején többnyire csak kispados volt, ám Miroslav Klose sérülését követően bekerült a kezdőbe, és azóta ontja a gólokat. Ezúttal nevelőegyesülete, a Stuttgart volt az áldozat, Gomez mesterhármast rúgott egykori klubjának.

Raúl (spanyol, Schalke 04): A gelsenkircheniek lassan kezdenek formába lendülni, és ebben nagy szerepe van a spanyol támadónak, aki a kezdeti bizonytalanság után szintén egyre jobb teljesítményt nyújt. A Real Madrid egykori sztárja háromszor is bevette a Köln kapuját, és így már kilenc gólnál jár a Bundesligában.

www.global-soccer.eu