Vágólapra másolva!
Szima Gábor cáfolta azt a Nemzeti Sportban megjelent hírt, miszerint kizárólag magyarul jól tudó szakember érkezhet a DVSC kispadjára. A klub elnöke ugyanakkor kevés esélyt lát a sportnapilap által lehetséges befutóként megjelölt edzők, Prukner László, Aczél Zoltán vagy Sisa Tibor szerződtetésére. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a hírekkel ellentétben az eddigi másodedzővel, Bücs Zsolttal nem folytatják a közös munkát.

Szima Gábor a debreceniek honlapján válaszolt a sajtóban megjelent találgatásokra a Loki edzőjelöltjeiről. A vezető gyakorlatilag valamennyi sajtó által bedobott verziót megcáfolta. "Bölöni László szerződtetését a DVSC-TEVA költségvetése nem teszi lehetővé. Várhidi Péter, mint szakkommentátor annyi negatívumot elmondott már csapatunkról, sajnos sokszor indokolatlanul, hogy úgy gondolom, a közönség nem fogadná tárt karokkal. Természetesen ne gondolja senki, hogy Debrecenben a jogos kritkát nem fogadják el. Prukner Lászlót, Aczél Zoltánt és Sisa Tibort alkalmasnak tartom arra, hogy leüljön a Loki kispadjára, ám mindháromnak csapata van. Kicsi az esélye, hogy bármelyikük is a DVSC edzője legyen, de nem tartom teljesen kizártnak."

A bajnokcsapat többségi tulajdonosa arról is beszámolt, hogy milyen szempontok alapján választanak a szakemberek közül. "Számít a magyar nyelv tudása, de nem kizáró ok, ha valaki nem beszél magyarul. Fontos a benyomás a személyes és a telefonon történő beszélgetések során. Számít, hogy az eddigi csapatai milyen stílusban futballoztak, hogy hogyan viselkedik a kispadon a kamerák előtt, hogyan nyilatkozik a médiának, és milyen információkat gyűjtünk vele kapcsolatban korábbi munkahelyéről."

Forrás: MTI
Szima Gábor nevek helyett egyelőre csak a szempontokról beszélt az edzőkérdésben

Az eddigi vezetőedzőt, Herczeg Andrást másodedzőként segítő Bücs Zsoltról azt írta a Nemzeti Sport, hogy tárgyalni fognak a jövőjéről, ezzel szemben az ő sorsa már eldőlt. "Valószínűleg félreértette azt, hogy szeretnék vele leülni. A beszélgetés arról szólt volna, hogy megköszönjem a hároméves munkát, és értékeljük az elmúlt időszakot, valamint sok sikert kívánjak neki a következő csapatánál. Sajnálom, hogy ha esetleg úgy értelmezte, a folytatásról egyeztetünk. Ami pedig Mező Józsefet illeti, nagy valószínűséggel az utánpótlásban dolgozik majd, mint kapusedző" - idézte Szimát a DVSC honlapja.