Vágólapra másolva!
Karácsonykor szinte csak Nagy-Britanniában futballoznak, de a hét közben Francia-, Német- és Spanyolországban is rendeztek meccseket, így kerülhetett be az álomcsapatba cottbusi vagy éppen bresti játékos is.

Kapus:
Thorsten Kirchbaum (német, Cottbus): Az Energie a másodosztályban szerepel, így a német kupa nyolcaddöntőjében esélytelennek számított az élvonalbeli Wolfsburg otthonában. A cottbusiak azonban nagy meglepetést okozva 3-1-re nyertek, és ebben nagy szerepe volt a bravúrok sorát bemutató Kirchbaumnak is.

Hátvédek:
Ousmane Coulibaly (francia, Brest): A Ligue 1 meglepetéscsapata a hétközi fordulóban az Olympique Marseille ellen szerzett pontot hazai pályán, és ezt elsősorban a védelmének köszönhette. A hátsó alakzatból a fiatal jobbhátvéd, Coulibaly nyújtotta a legjobb teljesítményt, pedig ez csak karrierje negyedik élvonalbeli mérkőzése volt.

Mikel San José (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk csapat nem akármilyen bravúrt hajtott végre a spanyol kupában, hiszen megúszta kapott gól nélkül a Barcelona otthonában. A találkozón a vendégek védelméből mindenki remekül futballozott, de San José kiemelkedett társai közül.

Robert Huth (német, Stoke City): Az egykoron a válogatottban is szerepelt középhátvédet mára szinte teljesen elfelejtették hazájában, pedig alapembernek számít klubjában. A Stoke a hét végén idegenben győzte le a Blackburn Roverst, és a 2-0-s diadalból Huth góllal vette ki a részét.

Leighton Baines (angol, Everton): A liverpooliak még hétfőn győzték le idegenben a Manchester Cityt, és a meccs főhőse kétségtelenül a csapat balhátvédje volt. Baines állandó felfutásaival a manchesteri védelem nem tudott mit kezdeni, a bekk előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált.

Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridi drukkerek bíztak benne, hogy kedvenceik már az első meccsen eldöntik a továbbjutást a spanyol kupában a Levante ellen, de arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy 8-0-ra nyernek. A gólzáporból Cristiano Ronaldo mesterhármassal vette ki a részét.

Romaric (elefántcsontparti, Sevilla): A Sevilla meglehetősen kiszámíthatatlanul szerepel mostanában, de a hét közepén a spanyol kupában a szebbik arcát mutatta. A Málaga ellen hazai pályán 5-3-ra nyert, és az alapvetően védekező középpályásnak számító Romaric kétszer is betalált.

Rafael van der Vaart (holland, Tottenham): A Spurs a nyár egyik legnagyobb fogását hajtotta végre azzal, hogy megszerezte a holland középpályást, aki fantasztikus formában futballozik. Az Aston Villa elleni idegenbeli bajnokin duplázni tudott, így ő volt a 2-1-es győzelem hőse.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): A bajorok balszélsője az év végére lendült csak igazán formába, és bánhatja, hogy a legközelebbi tétmeccs csak másfél hónap múlva lesz. A Stuttgart elleni kupamérkőzésen Ribéry ellenállhatatlanul játszott, és gólja mellett három gólpasszt is kiosztott.

Csatárok:
Dimitar Berbatov (bolgár, Manchester United): A manchesteriek hívei nem nagyon bánkódnak Wayne Rooney gyengébb formája miatt, mert a csapat bolgár támadója rendkívül eredményesen játszik ebben a szezonban. A Sunderland elleni bajnokit szinte egymaga döntötte el két góljával.

Karim Benzema (francia, Real Madrid): Csatárposzton José Mourinhónak nincsen túl sok alternatívája, de szerencséjére a jelek szerint Benzema lassan kezd formába lendülni. A támadó a Levante elleni kupameccsen már lyoni önmagát idézte, és mesterhármasa mellett két másik találatban is benne volt.

www.global-soccer.eu