Vágólapra másolva!
A nigériai szövetség Samson Siasiát nevezte ki a labdarúgó-válogatott szakvezetőjének. Az új edző játékosként tagja volt az 1994-es vb-n nyolcaddöntős csapatnak.

Chris Green, a szövetség jogásza pénteken elmondta, hogy már mindenben megállapodtak a szakemberrel, s a szerződést napokon belül aláírják.

A 43 éves szakember játékosként 46-szor szerepelt a nemzeti csapatban, melyben 13 gólt szerzett, s tagja volt többek között az 1994-es világbajnokságon nyolcaddöntőig jutott együttesnek is. Siasia edzőként legutóbb az U20-as nemzeti együttest irányította.

Az afrikai ország válogatottjának kispadján idén februárig Shaibu Amodu ült, majd menesztése után a svéd Lars Lagerbäck vezette az együttest a dél-afrikai világbajnokságon, melyen a gárda nem jutott tovább a csoportjából.

A vb után Goodluck Jonathan, Nigéria elnöke bejelentette, hogy két évig nem engedi nemzetközi szintérre a csapatot, majd ezt a döntését a FIFA nyomására visszavonta. Ezek után ismét szembekerült a nemzetközi szövetséggel az ország, mivel felsőbb nyomásra távozott posztjáról a helyi szövetség vezetése. A FIFA októberben fel is függesztette Nigéria tagságát, igaz, néhány nappal később hatályon kívül helyezte ezen határozatát.