Vágólapra másolva!
Kispesten kívül nehezen lesz érvényesíthető a Kaposvári Városi Bíróság hétfői ítélete, amely fél évre a Magyar Labdarúgó Szövetség minden rendezvényéről kitiltotta azt a hat Honvéd-szurkolót, aki csapata szombati meccsén rendbontást okozott a somogyi megyeszékhelyen.

"Az MLSZ rendkívül üdvözli azt az eljárást, hogy a randalírozókat kiemelte a rendőrség, majd két nappal később már ítélet is született. Ennek van visszatartó ereje a jövőre nézve" - mondta Pajor-Gyulai László, az MLSZ sajtófőnöke.

Az MLSZ tájékoztatása szerint amint jogerőre emelkedik az ítélet, s azt kézhez kapják, tájékoztatják a klubokat a kitiltott személyekről. Arra a kérdésre, hogy miként fog érvényesülni gyakorlatban a kitiltás, a sajtófőnök úgy válaszolt, hogy ezt Kispesten mindenképpen meg tudják oldani, mivel az ottani biztonsági szolgálat ismeri a törzsszurkolókat.

"Az élvonalban is jó eséllyel megakadályozható a jelenlétük, főleg csapatuk találkozóin. Persze arra nincs garancia, hogy egyáltalán semmilyen meccsre ne jussanak be, legyen az megyei bajnoki, vagy NB II-es meccs. Ez amolyan távoltartó rendelkezés, ami lebukás esetén súlyosbító körülmény lesz a drukkerek számára" - mondta Pajor-Gyulai.

A Kaposvár-Budapest Honvéd meccsen a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze, emiatt tíz percre a játék is félbeszakadt. Végül a rendőrök pajzzsal és gumibottal bevonultak a vendégszurkolók lelátójára, ahol felszólították őket a szektor elhagyására. A 80-100 tagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenállókkal szemben könnygázt használtak.

A bíróság öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket "a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó mérkőzés lebonyolításául szolgáló sportlétesítményből", egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott. Az ítélet nem jogerős.