Vágólapra másolva!

Ellepték a franciák a hét csapatát

Az olasz és a spanyol bajnokság rajtjával beindult a nagyüzem az európai klubfutballban, amit hagyományosan a Szuperkupa-döntő jelez. Utóbbit az Európa Liga-győztes Atlético Madrid hódította el, és a spanyolokat José Antonio Reyes képviseli álomcsapatunkban, amelyben három francia mellett egy izlandi játékos is helyet kapott.

kapus:
Francesco Antonioli (olasz, Cesena): A Serie A újonca rögtön az előző szezon ezüstérmesével játszott, ráadásul idegenben, de a cesenaiak pontot tudtak szerezni az AS Roma otthonában. Ebben nagy szerepe volt a veterán kapusnak, aki bravúros védések egész sorozatát mutatta be egykori klubja ellen.

hátvédek:
Abdoulay Konko (francia, Sevilla): A spanyol együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjében nagy pofont kapott a Sporting Bragától, de a bajnokságban sikerült javítania, és idegenben verte a Levantét. A jobbhátvéd Konko különösen jó formában játszott, hiszen két gólt ért el.

Sölvi Ottesen (izlandi, FC Köbenhavn): A dán bajnokcsapat a norvég Rosenborgot búcsúztatva jutott be a Bajnokok Ligájába, és a koppenhágai BL-szereplést az izlandi középhátvéd gólja biztosította be. A védő ráadásul a hét végi bajnokin is eredményes volt az Horsens ellen.

Thiago Silva (brazil, AC Milan): A Milan szurkolói számára remekül fejeződött be a múlt hét, hiszen a klub megszerezte Zlatan Ibrahimovicot, majd pedig a Serie A első fordulójában magabiztosan verte a Leccét. A találkozón a hátvédeknek nem volt sok dolguk, így Thiago Silva a másik kapu előtt is jeleskedhetett.

Evaldo (portugál, Sporting): Nehéz helyzetben volt a lisszaboni együttes az Európa Ligában, hiszen az első meccsen otthon kapott ki a Bröndbytől 2-0-ra. A Sportingnak azonban így is sikerült továbbjutnia, mivel 3-0-ra nyert Dániában, és az első gólt a csapat balhátvédje szerezte.

középpályások:
Dimitri Payet (francia, Saint-Étienne): Az egyik legnépszerűbb francia együttesnek számító Zöldek a hét végén hazai pályán 3-1-re verték az Lenst, és a meccs Payet jutalomjátékát hozta. Az utánpótlás-válogatott jobbszélső pályafutása első mesterhármasát érte el.

Patrick Hermann (német, Mönchengladbach): Potyogtak a gólok a hét végén a Bundesligában, és a legtöbb találat a Leverkusen-Mönchengladbach meccsen született, ahol a vendégek 6-3-ra nyertek. A mindössze 19 esztendős középpályás eddigi pályafutása során mindössze egy gólt ért el az élvonalban, most viszont duplázni tudott.

Étienne Capoué (francia, Toulouse): A Ligue 1-ben négy forduló után már csak egyetlen százszázalékos csapat van, és ez nagy meglepetésre a TFC, amely a hét végén Nancyból vitte el a három pontot. A gárda védekező középpályása, Capoué nem a góljairól híres, de most neki is sikerült betalálnia - amire korábban csak egyszer volt példa az élvonalban.

José Antonio Reyes (spanyol, Atlético Madrid): A spanyoloknak sikerült meglepniük az Internazionalét az Európai Szuperkupa döntőjében, és 2-0-s győzelmükkel elhódították a trófeát. Reyes a legszebb napjait idézően futballozott a középpályán, és ő szerezte az első találatot.

csatárok:
Peter Crouch (angol, Tottenham Hotspur): A londoni együttes a bajnokságban ugyan kikapott a hét végén, de a Spurs hívei számára sokkal fontosabb, hogy a csapat bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A playoff visszavágóján a svájci Young Boys ellen egygólos hátrányt kellett ledolgozni, és ez Crouch mesterhármasával sikerült is.

Forrás: AFP
Crouch háromszor ünnepelhetett a Young Boys ellen

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): A nápolyi együttes nyugodtan eladhatta Fabio Quagliarellát a Juventusnak, hiszen megvette a Palermótól Cavanit, akire eddig nem lehet panasz. Az uruguayi támadó az Európa Ligában az Elfsborg ellen duplázott, majd a hét végi bajnokin is betalált a Fiorentina ellen.

www.global-soccer.eu