Vágólapra másolva!

Kazah bekk, azeri irányító és grúz csatár a világválogatottban

A legrangosabb európai bajnokságok még nem rajtoltak el, a nemzetközi kupákban pedig a selejtezők korai szakasza zajlik, így legfrissebb álomcsapatunkban sok az ismeretlen név. Akad közöttük északír, kazah, azeri, fehérorosz, grúz és izraeli futballista is.

Kapus:

Alan Blayney (északír, Linfield): a norvég Rosenborg jóval esélyesebbnek számított az északír bajnok ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de az első mérkőzésen a trondheimiek nem bírtak ellenfelükkel. A Linfield hazai pályán kihúzta egy gól nélküli döntetlennel, amihez kapusának, Blayneynek a bravúrjai is kellettek.

Hátvédek:

Szamat Smakov (kazah, Aktobe Lento): a kazah bajnokcsapat kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra a grúz Olimpi Rusztavi ellen, és a mérkőzés főhőse a hazaiak csapatkapitánya volt. Az 56-szoros kazah válogatott jobbhátvéd szerezte csapata mindkét gólját (egyet tizenegyesből, egyet pedig szabadrúgásból), egy alkalommal pedig a gólvonalon mentett.

Igor Biscan (horvát, Dinamo Zagreb): a zágrábi együttes gyakorlatilag az első meccsen továbbjutott a szlovén Koper ellen, hiszen hazai pályán 5-1-re nyert. A csapatkapitány, a Liverpoolt is megjárt Igor Biscan nem csak itt remekelt, hanem a hét végén, a Hajduk Split elleni Szuperkupa-döntőn is, ahol győztes találatot ért el.

Nicolas Lombaerts (belga, Zenit Szankt-Petyerszburg): Huszti Szabolcs együttese 13 forduló után veretlenül áll az első helyen az orosz bajnokságban, a hét végén a Szibir Novoszibirszk ellen nyert. Az első találatot a belga középhátvéd, Lombaerts szerezte, aki hátul is végig rendkívül magabiztos volt.

Andreas Ulmer (osztrák, Red Bull Salzburg): az osztrák bajnokcsapat számára kötelező feladat volt a feröeri HB Tórshavn legyőzése a BL selejtezőjében, és a salzburgiak nem is okoztak csalódást. Az 5-0-s győzelemmel végződött találkozón főleg a balhátvéd Ulmer volt elemében, aki két gólpassza mellett egyszer maga is betalált, ez volt profi pályafutása második gólja.

Középpályások:

Afran Iszmajilov (azeri, Karabah Agdam): Az azeri gárdától már az is bravúr volt, hogy az első selejtezőn túljutott az Európa Ligában, de nem akar itt megállni, és a második körben idegenben verte az északír Portadownt. Fiatal középpályásuk, a már válogatottban is bemutatkozott Iszmajilov szerezte mindkét találatukat.

Mikkel Cramer (dán, Randers): a dánok gyakorlatilag biztosak lehetnek a továbbjutásban, hiszen az Európa Ligában idegenben nyertek 3-0-ra a szlovén NK Gorica ellen. A találkozóra alighanem a mindössze 18 éves védekező középpályás, Cramer emlékszik majd a legszívesebben, hiszen az ifjú játékos kétszer is betalált.

Pavel Nyahajcsik (fehérorosz, BATE Boriszov): a bajnokcsapat rendkívül magabiztosan nyerte meg első meccsét a BL selejtezőjében az izlandi FH Hafnarfjördur ellen, és az 5-1-es diadalból Nyahajcsik három találattal vette ki a részét. A mindössze 22 éves középpályás a BATE saját nevelésű játékosa, és nagy jövő előtt áll.

Óscar González (spanyol, Olimpiakosz): a görög sztárklubnak már nagyon hamar pályára kellett lépnie az Európa Ligában, de a pireusziak nem lazsálták le az albán Besa Kavaje elleni találkozót, hanem idegenben nyertek 5-0-ra. Spanyol középpályásuk, Óscar González kétszer is eredményes volt, és végig nagy kedvvel játszott.

Csatárok:

Maharan Lala (izraeli, Hapoel Tel-Aviv): az izraeli bajnok egy félidő alatt kiütötte ellenfelét, a bosnyák Zseljeznicsart, hiszen a Hapoel már a szünetben 5-0-ra vezetett. Főleg középcsatára, Lala volt elemében, hiszen mesterhármasa mellett tevékeny részt vállalt a negyedik találatban is, amelyet végül öngólként könyveltek el.

Jaba Dvali (grúz, FC Zesztafoni): nem nagyon megy a szlovák csapatoknak az európai kupákban, a Dukla Banská Bystrica például Grúziában kapott ki 3-0-ra. A Zesztafoni legjobbja a találkozón Dvali volt, az egyszeres válogatott csatár két gólt szerzett.

www.global-soccer.eu