Paraguayi kakukktojás a világválogatottban

Vágólapra másolva!
A múlt héten nyolc mérkőzést játszottak Dél-Afrikában, ezek alapján válogattuk össze álomcsapatunkat. Egy olyan játékos is bekerült, aki már búcsúzott a tornától, a többiek viszont még mind versenyben vannak az aranyéremért.
Vágólapra másolva!

Kapus
Fernando Muslera (Uruguay): A dél-amerikai ország válogatottja 40 éve nem ért el olyan sikert, mint most, hiszen a válogatott utoljára 1970-ben jutott a legjobb négy közé világbajnokságon. A Ghána elleni negyeddöntőt tizenegyes-párbaj után nyerte meg a csapat, a lövések közül Muslera kettőt is védett.

Hátvédek
Sergio Ramos (Spanyolország): Az előzetesen favoritnak tartott válogatottak közül eddig a spanyolok szerepelnek a legjobban. A csapatnak elsősorban a támadó részlegét szokták dicsérni, pedig a jobbhátvéd Sergio Ramos is nagyot játszik Dél-Afrikában: a portugálok elleni nyolcaddöntőben a mezőny egyik legjobbja volt.

Mauricio Victorino (Uruguay): Az Universidad de Chile védőjének nehéz dolga volt a Ghána elleni negyeddöntőben, hiszen a sérült Diego Godínt kellett helyettesítenie, ráadásul az első félidőben a védelemből a csapatkapitány Diego Lugano is kidőlt. Victorino azonban remekül megállta a helyét, nagy szerepe volt az uruguayiak továbbjutásában.

Arne Friedrich (Németország): A védő a Herthával májusban ugyan kiesett a Bundesligából, de a világbajnokságon élete formájában futballozik. Argentína ellen is szinte hibátlanul játszott, és még gólt is szerzett, pedig korábban 76 válogatottbeli mérkőzésén egyszer sem tudott betalálni.

Claudio Morel Rodríguez (Paraguay): A dél-amerikai válogatott mindig is kiváló védőkkel rendelkezett, de korábban a középhátvédeket tartották a hátvédsor legjobbjainak. Dél-Afrikában azonban a balhátvéd, az argentin Boca Juniorsban futballozó Morel Rodríguez is felnőtt a feladathoz, és mind Japán, mind Spanyolország ellen remekül játszott.

Középpályások
Thomas Müller (Németország): A világbajnokság legnagyobb felfedezettje a Bayern fiatal játékosa. A válogatottban rendszerint jobb oldali középpályásként futballozó müncheni Argentína ellen is kitett magáért, gólja mellett fantasztikus mezőnymunkájával és lendületes játékával tűnt ki.

Forrás: AFP

Wesley Sneijder (Hollandia): Az irányító Brazília ellen ismét bizonyította, hogy milyen fontos szerepe van a holland válogatottban. Szinte minden akcióban benne volt, és végül mindkét Brazília elleni gólt az ő neve mellé könyvelték el, még ha az elsőnél alighanem nagyon elégedett volt a jó beadással is.

Bastian Schweinsteiger (Németország): A német válogatott új vezért talált a világbajnokságon a Bayern München középpályása személyében, aki Argentína ellen is remekül futballozott. Két gólpassz is fűződött a nevéhez, emellett pedig Sami Khedirával együtt maximálisan uralta a középpályát.

Andrés Iniesta (Spanyolország): A Barcelona középpályásai közül a világbajnokságon eddig inkább Iniesta villog, pedig nem a szokott helyén, hanem a jobb oldalon játszik. Ennek ellenére ugyanolyan lendületesen, látványosan futballozik, mint klubcsapatában.

Forrás: AFP

Csatárok
Miroslav Klose (Németország): A Bayern Münchenben csak szenvedő támadó a világbajnokságon szenzációsan teljesít, Argentína elleni duplázásával a gólkirályi címre is esélyes. Arról nem is beszélve, hogy már csak egy góllal van elmaradva a világbajnokságok történetének örök-góllövőlistáját 15 találattal vezető Ronaldótól.

David Villa (Spanyolország): A kevéssel a torna előtt a Barcelonához igazolt csatár a múlt héten kétszer is megmentette a spanyolokat. Portugália és Paraguay ellen is az ő góljával nyert az Európa-bajnok, és Villa így már öt találatnál jár a világbajnokságon, amivel vezeti a góllövőlistát.

www.global-soccer.eu