Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC házi gólkirálya, az észt Tarmo Kink az FK Atyrau elleni Európa Liga-selejtező visszavágóján még pályára léphet a magyar csapatban, utána azonban Angliába utazik. A Middlesbrough mindenben megegyezett az ETO-val, a játékosnak már csak az ilyenkor szokásos vizsgálatokon kell átesnie.

A Premier League-ből idén kiesett Middlesbrough - amelynek az edzője Gordon Strachan - már hetek óta figyeli a 24 éves, 42-szeres válogatott Tarmo Kinket.

"A csütörtök esti visszavágóra megfigyelő érkezik az angol klubtól, Tarmo Kink pedig július 23-án, pénteken repül ki először a Middlesbrough csapatához, és keddig tartózkodik majd Angliában. Nagyon alapos pszichológiai, orvosi és persze fizikai tesztek várnak rá, éppen ezért - Tarsoly Csaba eénök kérésére - kísérővel vesz részt a próbákon" - nyilatkozta Kiss József, a futballista Győr által megbízott menedzsere a magyar csapat hivatalos honlapján.

"Mivel a további feltételekben már megegyeztünk, ha a vizsgálatokon mindent rendben találnak, remélhetőleg nem lesz akadálya Tarmo szerződtetésének" - tette hozzá a menedzser.

A Győri ETO a kazah FK Atyrau otthonában 2-0-ra győzött, így a visszavágó már csak formalitásnak tűnik. Az első mérkőzésen Kink kezdőként 66 percet játszott.