Vágólapra másolva!
A Chelsea bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Joe Cole és Michael Ballack nyáron lejáró szerződését. Cole egy angol topcsapatnál folytathatja, Ballack akár Dubajban is kiköthet.

Michael Ballack és Joe Cole is távozik a klubtól a hónap végén lejáró szerződésüket követően - jelentette be az angol élvonalbeli Chelsea a klub honlapján. Ballack jelenleg sérült, emiatt a dél-afrikai világbajnokságot is kénytelen kihagyni. Cole ott van angol keretben és a felkészülési meccsek alapján könnyen elképzelhető, hogy kezdőként számít rá Fabio Capello szövetségi kapitány.

Ballack négy szezont töltött el a Chelsea-nél, 168 mérkőzésen 25 gólt szerzett. Az ezüsthalmozó középpályás az első német, aki Angliában duplázni tudott, miután a legutóbbi szezonban a bajnokságot és a kupát is megnyerte csapatával.

A londoni klub szerette volna meghosszabbítani Ballack szerződését, de a felek nem tudtak megállapodni, mert a német két évvel, a Chelsea pedig eggyel hosszabbított volna. A játékosért a Schalke mellett több német és dubaji csapat is érdeklődik.

Az angol válogatott Cole hét éven át szolgálta a londoniakat, 2003-ban érkezett a West Hamtől. Cole Mourinho regnálása idején remekelt a Chelsea-ben, a 2007/08-as idényben csapata legjobbjának választották meg. Az elmúlt szezonban sérülések hátráltatták, ennek ellenére sikerült magát beverekednie a vb-re utazó keretbe. A szabadon igazolható középpályást már az Arsenallal, a Manchester Uniteddel és a Tottenhammel is hírbe hozták.