Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Manuel Pellegrinit, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, helyére pedig az Interrel Bajnokok Ligáját nyerő José Mourionhót nyerte meg a spanyol együttes. A hivatalos bemutatásra azonban még várni kell, hiszen a portugál trénernek meg kell egyeznie jelenlegi klubjáról a váltásról.

"Pellegrinitől elbúcsúztunk, a kiszemelt edző José Mourinho, akinek még az Interrel meg kell egyeznie a távozásáról" - jelentette be Florentino Perez, a Real Madrid elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

A hírek szerint Mourinhóra még komoly tárgyalások várnak, az Inter ugyanis 15 milliós lelépési összeget kér a portugál trénertől. Spanyol lapok szerint a Real négyéves szerződést kötne vele, évi 10 millió eurós fizetést garantálva.

Pellegrini tavaly nyáron vette át a Real Madrid irányítását, amellyel 96 pontot szerezve második lett a spanyol bajnokságban az ősi rivális Barcelona mögött. Mourinho ebben a szezonban mindent megnyert a milánói klubbal, ugyanis a BL mellett a Serie A-ban, valamint a kupában is diadalmaskodott.