Vágólapra másolva!
A Videoton vezetőedzője, Mezey György továbbra is nehezményezi, hogy a bajnokság talán legfontosabb mérkőzésénél, a Debrecen elleni rangadón az MLSZ nem méltányolta a csapatok kérését, és inkább a mérkőzést közvevítő csatorna érdekeit tartotta szem előtt. A Loki részéről Herczeg András nem foglalkozott a sorozatterhelés okozta fáradtsággal, és abban bízik, hogy a játékosoknak ugyanúgy helyén lesz a fejük és a szívük, mint máskor.

Mezey György az MTK elleni vereség után felemelte a hangját amiatt, hogy három nappal később már Debrecenben kell pályára lépnie a Videotonnak, és a fehérváriak edzője a DVSC honlapjának adott nyilatkozatában sem ment el szó nélkül emellett.

"Nyilvánvaló, hogy miután hat nap alatt három mérkőzést játszunk a bajnokságban, sem Herczeg András kollégám, sem én nem tudunk igazán friss játékosokat pályára küldeni. Ilyen szempontból a Debrecen előnyösebb helyzetben van, mert megengedhette magának, hogy a Vasas ellen többen pihenjenek. Én mindössze annyit tudtam tenni, hogy néhány labdarúgót lecseréltem még a találkozó vége előtt."

Arra a kérdésre, hogy a DVSC szinte egész tavasszal háromnaponta játszotta a meccseit, Mezey azt válaszolta, nem hiszi, hogy ez előnyt jelentene a Videoton számára, mondván, a Loki a Magyar Kupában és a Ligakupában leginkább a tartalékcsapatát szerepeltette. A meccset a Duna TV-vel fennálló szerződés miatt kell pénteken játszani, pedig mindkét csapat kérte az MLSZ-t, hogy tegye át a találkozót.

"Mindig a szombat volt a rangadók napja, de az MLSZ másképp határozott. Azzal segítettek volna, ha a Debrecen-Videoton találkozót nem péntekre, hanem egy nappal későbbre teszik, függetlenül a televíziós közvetítéstől" - mondta Mezey a dvsc.hu-nak.

A fehérvári edző szerint csapata túltette magát a rosszul sikerült főpróbán, mivel "az ember úgy működik, hogy a nagyobb stresszel járó, mélyebb érzelmeket kiváltó történések törlik az előző eseményeket".

Herczeg András, a címvédő Debrecen edzője nem akart a sorozatterhelés okozta fáradtsággal foglalkozni, és azt mondta, mindenkinek aki pályára lép a rangadón, százhúsz százalékot kell nyújtania. "Mindenki tudja, hogy a Videoton egy nagyon jó csapat, de hazai közönség előtt játszunk, és mindenképpen szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hol állunk jelenleg a tabellán, úgy kell pályára lépnünk, hogy a célunkat elérjük! Lényeg, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amellyel itthon tudjuk tartani a három pontot. Mindkét csapatnak megvan a maga játékstílusa, döntő lesz, melyik tudja jobban érvényesíteni az akaratát.

Régóta sorozatmérkőzéseket játszunk, ennek ellenére azt mondom, teljesen mindegy, ki milyen állapotban van, minden egyes labdarúgónak, aki holnap a pályán lesz, százhúsz százalékot kell nyújtania. Természetesen ezzel a játékosok is tisztában vannak. Eddig is mindig helyén volt a szívük és a fejük, tudom, hogy most is így lesz."

A hazaiaknál Rudolf sérülés, Ramos piros lap miat nem léphet pályára, a fehérváriaknál viszont nincs hiányzó. A mérkőzést a Duna TV 19 órától közvetíti.

A várható kezdőcsapatok:
DVSC: Poleksic - Bodnár, Mészáros N., Komlósi, Laczkó - Yannick, Szélesi, Kiss Z., Czvitkovics - Coulibaly, Feczesin.
Videoton: Sebők Zs. - Andic, Lipták, Horváth G., Elek - Polonkai, Farkas I B., Sándor Gy. - Andre Alves, N. Nikolic, Nagy D.