Vágólapra másolva!
Marcello Lippi szövetségi kapitány kifejezetten örül annak, hogy a címvédő olasz válogatottat nem az esélyesek között tartják számon a júniusban kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság előtt.

"Szerencsénk, hogy a spanyol, az angol és a brazil csapatot favorizálják" - nyilatkozta a szakember a válogatott kétnapos római edzőtáborának kezdetén. "Az olasz együttest sohasem tartják esélyesnek, de meg kell nézni az eredményeket, négy világbajnoki címünk van, egyszer pedig csak büntetőkkel maradtunk alul a döntőben a brazilokkal szemben."

Lippi a világbajnoki felkészüléssel kapcsolatban kissé igazságtalannak nevezte, hogy egyes válogatottak speciális sátrakban tréningezhetnek a magaslaton játszandó dél-afrikai vb-meccsekre, míg ez a módszer Olaszországban tiltott.

Lippi a várható világbajnoki keret összetételéről is beszélt az újságíróknak, akik elsősorban Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitányának szereplése felől érdeklődtek. A szövetségi kapitánya ugyan konkrét választ nem adott az újságíróknak a Tottival kapcsolatos kérdésekre, ugyanakkor "sejtelemesen, mosolyogva" beszélt a 33 éves irányító lehetséges visszatéréséről.

"Totti? Várjunk május 11-ig, ekkor kell leadni ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek az előzetes listát. Egyelőre nem tervezem, hogy Rómába látogatok, de ott van a telefon és az e-mail is" - nyilatkozta Lippi a válogatott edzőtáborában.

Totti a 2006-os vb-diadal után jelentette be, hogy a jövőben nem kíván az olasz válogatottban szerepelni, a szakvezető azonban lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy ha megváltoztatja a döntését, számít rá a június 11-én kezdődő tornán.

A címvédő olaszok ellenfele Paraguay, Szlovákia és Új-Zéland lesz a vb csoportszakaszában.