Vágólapra másolva!

Robben, Papa és az ismeretlen spanyolok

Az elmúlt hét nagy győztese a Tottenham Hotspur volt, amely két londoni derbit is megnyert - a csapatból ketten is bekerültek válogatottunkba. Tizenegyünkben ezúttal a spanyolok vannak a legtöbben, hiszen az országot hárman is képviselik, de egyikük sem különösebben ismert játékos - a múlt héten viszont mindannyian remekeltek.

Kapus:
Gomes (brazil, Tottenham Hotspur): A londoniak kapusát korábban sok kritika érte, de már többször bizonyította a Spurs híveinek, hogy kiváló teljesítményre képes. A múlt héten főleg az Arsenal elleni derbin parádézott, a hajrában valósággal őrületbe kergette Robin van Persie-t, de a Chelsea ellen is hibátlanul védett.

Hátvédek:
Cala (spanyol, Sevilla): A klubnál történt edzőcserének a legjobban alighanem a fiatal jobbhátvéd örült, hiszen egyik pillanatról a másikra a kezdők között találta magát. A jelek szerint nem is akar onnan kikerülni, elvégre a múlt héten mind a két bajnokin betalált - a Real Valladolid elleni gólja szépségdíjas volt.

Rubén (spanyol, Mallorca): A Baleár-szigeteki csapat elsősorban hazai pályán gyűjti szorgalmasan a pontokat, de a múlt héten vendégként játszott döntetlent a Real Zaragoza otthonában. A gólt a középhátvéd Rubén szerezte, aki az egész mérkőzésen hibátlanul futballozott.

Aurélien Chedjou (kameruni, Lille): A nemzetközi kupaindulásért küzdő csapat a hét végén a Monaco ellen remek teljesítményt nyújtott. A 4-0-s győzelem azt mutatja, hogy a védelemre nem lehetett panasz, és a kameruni középhátvéd szerezte az első gólt.

Emiliano Papa (argentin, Vélez Sarsfield): Dél-Amerikában javában zajlanak a Libertadores-kupa küzdelmei, lassan be is fejeződik a csoportkör. A Vélez már kiharcolta a legjobb 16 közé jutást, a múlt héten 4-0-ra győzte le a venezuelai Deportivo Italiát, és az egyik gólt a válogatott balhátvéd szerezte.

Középpályások:
Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajorok szélsője bombaformában játszik az elmúlt hetekben, és a Hannover elleni bajnokin is ellenállhatatlanul futballozott. A 7-0-s diadalból mesterhármassal és egy gólpasszal vette ki a részét, láthatóan nagyon élvezte a játékot.

Paul Scholes (angol, Manchester United): Sir Alex Ferguson sok kritikát kapott amiatt, hogy még mindig bízik a csapat veteránjaiban, azonban a Manchester City elleni városi derbin éppen egy nagy öreg bizonyult nyerő embernek. Scholes hatalmas mezőnymunkát végzett, és teljesítményre a ráadásban szerzett győztes góllal tette fel a koronát.

Forrás: AFP

Scholes fejesével a MU versenyben maradt a bajnoki címért

Torsten Frings (német, Werder Bremen): A brémaiak a szezon második felében rendkívül eredményesen játszanak, és ennek köszönhetően feljöttek a harmadik helyre a Bundesligában. A hét végén a Wolfsburgot verték idegenben 4-2-re, és a csapatkapitány Frings kétszer is betalált - pedig neki elsősorban a labdaszerzés a feladata.

Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur): A londoniak két rangadót is nyertek a múlt héten, és a walesi válogatott mindkét találkozón kulcsfigura volt. Az Arsenal és a Chelsea ellen is betalált, de góljai mellett is rendkívül hasznosan futballozott.

Csatárok:
Samuel Eto'o (kameruni, Internazionale): Az Inter két nagyon fontos mérkőzést nyert a múlt héten Eto'o góljainak köszönhetően. Az olasz kupa elődöntőjének visszavágóján ő szerezte az egyetlen gólt a Fiorentina ellen, majd a Juventus elleni rangadón is eredményes volt.

Forrás: AFP

Eto'o góllal készült a Barca elleni BL-elődöntőre

Nino (spanyol, Tenerife): Az újonc számára az elmúlt hét jobban nem is alakulhatott volna, hiszen a csapat mindkét találkozóját megnyerte, és így már csak egypontnyira van a bennmaradástól. A Getafe elleni összecsapáson Nino volt a hős, az előző idényben a másodosztályban gólkirályi címet szerzett csatár mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu