Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát - videó

Vágólapra másolva!
Tegnap délelőtt egy tragikus hír rázta meg az országot, mikor egy bőnyi általános iskolában egy hatodikos kislány megkéselte osztálytársát az első tanóra végén. Az iskola tanárai a szörnyű eset után azonnal megkezdték az épület kiürítését, miközben értesítették a rendőrséget és a mentőket is, akik az életveszélyes állapotban lévő lányt mentőhelikopterrel vitték kórházba. A rendőrök és a helyszínelők még órákig a helyszínen maradtak, majd a történtekről Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót, ahol részletesen beszámoltak arról mi történt a bőnyi iskolában.
Vágólapra másolva!

Április 29-én 8 óra 45-kor érkezett a bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában egy 12 éves hatodikos lány megkéselte szintén 12 éves osztálytársát. B. Katalin egy otthonról hozott késsel szúrta meg osztálytársát, akit a mentősök helikopterrel vittek a Petz Aladár kórházba Győrbe.

B. Katalinról később kiderült, hogy egy halállistát készített az osztálytársairól.

 A névsorban szereplő neveket pirossal és zölddel jelölte. Az előbbieket akarta megölni, akit pedig zölddel írt, őket nem akarta bántani. A lány megvárta az óra végét és azt, hogy a többi osztálytársa kimenjen a teremből, majd a padjában elrejtett 20 centis késsel hátba szúrta a mellette ülő Mirellát. 

Ezután Katalin kihúzta a kést Mirella hátából, majd a földre dobta.

bőnyi késelés helyszíne, bőnyi iskola, hatodikos kislány, osztálytárs, leszúrta, Győr-Moson-Sopron vármegye, 2024. 04. 29.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo  / Fotó: Ladóczki Balázs - Origo 

A támadás után az iskola egy Facebook csoportban megüzente a szülőknek, hogy az intézményben rendkívüli esemény miatt a tanórákat nem tartják meg, valamint a szülők menjenek el a gyerekeikért az iskolához. A gyerekek a szüleiket sokkos állapotban, többen sírva várták. Mirella egyik osztálytársa még az eset után jó néhány órával is csak könnyek között tudott válaszolni az Origo kérdéseire.

Nem láttuk rajta, hogy zaklatott lenne, viszont a lánnyal, akit megkéselt, vele többször is összeveszett korábban, velünk, az osztálytársaival pedig agresszív volt. Amikor kicsengettek az óráról ketten maradtak a teremben, akkor szúrta meg.

- mesélte a fiú, aki elcsukló hangon mesélte a szörnyű délelőtt eseményeit.

Az egyik szülő éppen a rokonát ápolta, amikor megkapta az értesítést arról, hogy baj történt. Az asszony elmondta az Origónak, hogy amikor a lánya kijött az iskolából, akkor tudta meg a szörnyű hírt. A lánya pedig otthon elmesélte, hogy 

még a folyosó és az ajtó is csupa vér volt a késelés után.

Ezután az anya hozzátette, nem gondolta volna a Katalinról, hogy ilyet fog tenni.

Reggelente szoktam őt látni, vagy az anyjával, vagy az apjával. Nem néztem volna ki belőle, hogy ilyesmire képes

- meséli Katalin egyik osztálytársának az anyja, majd azzal folytatta, hogy a kislány ugyan csendes volt, de a szülei sokat veszekedtek. Vasárnap este annyira elfajult a vita Katalin szülei között, hogy még a rendőrséget is ki kellett hívni a házukhoz.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!