Vágólapra másolva!
Az oroszok elleni, szerdai válogatott mérkőzésre készülő Szalai Ádám Telkiben az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy megvált játékosügynökétől, ifjabb Laczkó Mihálytól, akinek már semmi köze nem volt ahhoz, hogy a Real Madrid Castillától a Bundesliga élvonalában szereplő Mainzhoz szerződött kölcsönbe. Laczkó szerint Szalai továbbra is az ő játékosa, aki januári klubváltásakor szerződésszegést követett el. 

"A mainzi szerződésemet már nem ő intézte, remélem, nem maradtak elvarratlan szálak közöttünk, továbbléptem, ilyen a profi labdarúgó élete" - jelentette ki Szalai Ádám, aki korábban ifjabb Laczkó Mihály közreműködésével igazolt 2006-ban az Újpesttől a Stuttgart második csapatához, majd onnan a Real Madrid fiókcsapatához, a harmadosztályú Castillához.

A játékosügynök szerdán megkereste az [origo]-t, és pontosítást kérve azt mondta: nem továbblépésről van szó, hanem a csatár szerződésszegéséről. "A mainzi szerződés elindításában igazolhatóan részt vettem, majd Szalai engem megkerülve egy másik német ügynökség segítségével írt alá a német csapathoz. Ez nem továbblépés - mint ahogyan mondja -, hanem szerződésszegés, hiszen élő és kizárólagos szerződésem van a játékossal." Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy jogi lépéseket tervez-e a csatár ellen, Laczkó nem kívánt válaszolni.

A 22 éves, egyszeres válogatott Szalai január 9-én igazolt Madridból a Bundesligában jelenleg 10. helyen álló Mainzhoz, ahol a kölcsönszerződése június 5-én jár le. A Mainzban - ahol Lőw Zsolt személyében magyar csapattársa is van - eddig öt alkalommal jutott szóhoz, mindannyiszor csereként, gólt eddig nem sikerült szereznie.