Vágólapra másolva!
Bár az olasz sajtó szerint Cesare Prandelli, a Fiorentina trénere fél lábbal már a Juventus-székházban van, a lilák sportigazgatója és elnöke is ragaszkodik az edzőhöz.

Az elmúlt napokban egyre sűrűbben cikkezett az olasz média arról, hogy a komoly válságba került Juventus kispadjára nyártól Cesare Prandelli ülhet le.

Az 52 éves tréner a Bajnokok Ligájában csoportgyőzelemre vezette a Fiorentinát a Lyon és Liverpool előtt, s bár a bajnokságban kisebb hullámvölgybe jutott a csapat, az újabb nemzetközi szereplés még távolról sem reménytelen.

Diego Della Valle, a firenzeiek elnöke felszólította Prandellit: biztosítsa hűségéről a szurkolókat. Corvino szerint nem lesz probléma: "Prandelli marad? Egészen biztosan. Az elnök csak azért tett ilyen kijelentést, hogy kimutassa ragaszkodását az edző iránt, és mert nem akarja elveszíteni őt. Prandelli is mondta már, hogy velünk szeretné folytatni a munkát" - mondta a sportigazgató a Gazzetta dello Sportnak.

Jelenleg a Fiorentinát 2005 nyara óta irányító Prandelli a leghosszabb ideje hivatalban lévő edző a Serie A-ban, szerződése 2011 júniusában jár le a klubbal.