Vágólapra másolva!
Orbán Viktor saját Facebook-oldalán gratulált Koman Vladimirnek, aki 16 év után első magyar játékosként szerzett gólt az olasz élvonalban. A Fidesz elnöke előbb bekötötte a gólt megörökítő videót, ami nagy tetszést aratott az oldal látogatói között, majd tovább fokozva a sikert kedden a Puskás Akadémia indulója szól az oldalon a fiatal gólszerző tiszteletére.

Koman Vladimir szombaton a Palermo elleni mérkőzés 85. percében szerezte meg első felnőtt bajnoki gólját a Serie A-ban, a Bari színeiben. Magyar játékos utoljára 16 éve talált be az olasz élvonalban, akkor Détári Lajos a Genoa játékosaként lőtt gólt a Foggiának. A jeles alkalom a labdarúgásért közismerten rajongó Fidesz-elnököt, Orbán Viktort is lázba hozta, a Facebookon vezetett oldala az elmúlt 24 órában kétszer is frissült a témában.

A bejegyzések időpontjából következtetve Orbán alig várta, hogy végre gratulálhasson a gólszerzőnek. Visszatérve svájci protokollútjáról előbb 16.28-kor három mondatban és egy linkkel megemlékezett a külföldi gazdasági szakemberekkel folytatott megbeszéléséről, majd fél óra elteltével már fent volt az oldalon a gratuláció és a Bari-Palermo mérkőzés összefoglalója, benne Koman góljával.


Az oldalon hozzászólás nélkül is lehet jelezni, hogy "Tetszik" a bejegyzés (ezt 96-an tették meg), de a lelkesebb látogatók kommentálhatják is a látottakat. A 35 hozzászólásban keveredik a sport, a politika és a sportpolitika, és szinte mindenki gratulált és sok sikert kívánt Komannak. Volt, aki már arról ábrándozott, hogy Koman karrierjének legfontosabb mérföldköve majd 2014-ben a brazíliai világbajnokságon jön el, ahol ő lövi a döntőben a mieink győztes gólját.

A politika mellett a sportot is naprakészen követő kommentelő nem csak miniszterelnök-, hanem szövetségikapitány-váltást is remél, bízva a kormányfői hatalomban, amely hazaküldi majd Erwin Koemant. A legfrissebb hozzászólás már a hétfő délutáni események tükrében jósolja, hogy Gosztonyi és Koman együtt csodákra lesz képes a Bariban.

A bejegyzés sikerén felbuzdulva kedden délelőtt Orbán Viktor egy újabb bejegyzést szentelt Komannak és az ő góljának: ezúttal a felcsúti Puskás Akadémia "Felcsút, Felcsút, győzni fogunk" című indulójával köszöntötte a futballistát (noha Koman soha nem állt kapcsolatban a felcsúti akadémiával, 2005-ben Szombathelyről igazolt a a Sampdoriához).

Bajnai Gordon miniszterelnök, aki kapusként a Budapest-bajnokság (BLASZ) 1/B osztályában szereplő Építők Sport Klubban játszik, szintén vezet oldalt Facebookon. Riválisával ellentétben ő azonban szigorúan csak a politikára korlátozza megszólalásait, bár ebbe azért belefér a diákolimpikonok kitüntetése. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila szintén nem tesz említést Komanról a facebookos bejegyzései között.