Vágólapra másolva!
Vasárnap délben a varsói Kultúrpalotában sorsolják ki a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, amelyet a magyar válogatott a negyedik kalapból vár.

A legutóbbi Eb-hez képest annyi a változás, hogy ezúttal nem hét, hanem kilenc csoportot alakítanak ki, amelyek közül hatban hat, a maradék háromban pedig öt válogatott küzd majd a továbbjutásért.

A csoportelsők mellett a legjobb második jut ki automatikusan az Európa-bajnokságra, a többi második helyezett pedig pótselejtezőn dönti el a maradék négy hely sorsát.

A válogatottakat erősorrend szerint hat kalapba sorolták, a magyarok a negyedikbe kerültek. Ha az ellenfeleket nézzük, a legnehezebb dolga talán akkor lenne a magyar válogatottnak, ha Spanyolország, Szerbia, Írország, Montenegró és Azerbajdzsán kerülne a csoportunkba.

A legkedvezőbb beosztás esetén Olaszország, Szlovákia, Észak-Írország, Liechtenstein és San Marino lenne az ellenfél, persze itt sem lehetnének vérmes reményeink a továbbjutásra.

A magyar szövetség (MLSZ) képviseletében Erwin Koeman szövetségi kapitány, Kisteleki István elnök, Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató és Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója lesz jelen Varsóban.

A sorsolás lebonyolításában olyan egykori és jelenlegi kiváló labdarúgók segédkeznek majd, mint a lengyel Zbigniew Boniek és Andrzej Szarmach, illetve az ukrán Oleg Blohin és Andrij Sevcsenko.

A kalapok:
1. kalap:
Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Horvátország, Portugália, Franciaország, Oroszország

2. kalap:
Görögország, Csehország, Svédország, Svájc, Szerbia, Törökország, Dánia, Szlovákia, Románia

3. kalap:
Izrael, Bulgária, Finnország, Norvégia, Írország, Skócia, Észak-Írország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina

4. kalap:
Szlovénia, Lettország, MAGYARORSZÁG, Litvánia, Fehéroroszország, Belgium, Wales, Macedónia, Ciprus

5. kalap:
Montenegró, Albánia, Észtország, Grúzia, Moldova, Izland, Örményország, Kazahsztán, Liechtenstein

6. kalap:
Azerbajdzsán, Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino