Vágólapra másolva!
Justin Haber után újabb máltai válogatott játékost szerződetett a Ferencváros labdarúgócsapata. André Schembri, aki 2006 októberében két gólt rúgott a Bozsik Péter irányította magyar válogatott 2-1-es vereségével végződő máltai Eb-selejtezőn, két angol és egy északír futballista után a Ferencváros negyedik külföldi szerzeménye a téli átigazolási szezonban.

André Schembri a télen már járt próbajátékon a Ferencvárosnál, ám akkor a felek nem tudtak megegyezni egymással.

A szerződését osztrák klubjával, az SK Kärntennel felbontó szélső azóta próbálkozott az angol harmadosztályban szereplő Wycombe Wanderersnél is, végül mégis a Ferencvároshoz írt alá. Így a kapus Justin Haber után Schembri már a Fradi második máltai válogatott játékosa.

"Úgy gondolom, hogy a mostani erősítésünk a legkomolyabb és a legcélravezetőbb az angol tulajdonos érkezése óta" - értékelte az átigazolási szezont az MTV Ma Reggel című műsorában Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

A Fradi a télen eddig öt játékost, köztük négy külföldi futballistát szerződtetett: Schembrin kívül érkezett az angol Anthony Elding és Sam Stockley, az északír válogatott Tommy Doherty (aki a Schembrinek kosarat adó Wycombe játékosa volt), valamint a szintén válogatott Csizmadia Csaba, aki a horvát Slaven Belupotól igazolt az Üllői útra.

A klubvezetés az átigazolási időszak kezdetén megígérte, hogy magyar válogatott játékossal erősítik meg a keretet, és bár a szurkolók inkább támadót vagy középpályást láttak volna szívesen (felmerült Filkor Attila és Buzsáky Ákos neve is), egyelőre be kell érniük a védő Csizmadiával.