Vágólapra másolva!
A Bors értesülése szerint egy korábbi magyar válogatott védő ellen bizonyítékkal is rendelkezik a Nemzeti Nyomozó Iroda a tavaly kirobbant fogadási csalások ügyében. A lap információja szerint a profi futballal már felhagyó sportoló neve a bochumi ügyészség aktáiban szerepel.

A Bors úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda megkapta Bochumból a vádhatóság iratait, és a nyomozást is megkezdte. A lap szerint két egykori élvonalbeli magyar labdarúgó érintettségére már vannak adatok, őket konkrétan meg is nevezték a bochumi aktákban.

Az NNI-nek az [origo] számára küldött válaszából kiderül, hogy a nyomozást 2009. december 1-vel indították meg, s jelenleg a tanúk kihallgatása és iratok beszerzésére folyik. Az iroda a bochumi rendőr-főkapitányságtól korábban megkapta a bochumi ügyészségnek a fogadási botránnyal kapcsolatosan készített németországi nyomozást összefoglaló anyagát.

Az NNI jelenleg egyéb információt nem kíván közölni az üggyel kapcsolatban, mert az a nyomozás eredményességét veszélyeztetné.

Tavaly november közepén a német sajtó, majd a bochumi ügyészség és rendőrség arról számolt be arról, hogy kilenc ország érintett a botrányban, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Magyarország szerepelt. Állítólagos megvesztegetések történtek többek között három Bajnokok Ligája- és 12 Európa Liga-mérkőzésen is.