Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a pletykák a Schalke anyagi problémáiról szólnak, a német Bundesligában szereplő labdarúgócsapat négy játékossal is erősített a téli átigazolási időszak elején. Az együttes legjobbjai közül Rafinhának, Manuel Neuernek és Kevin Kuranyinak ugyan akadnak kérői, de egyelőre egyikük sem távozott.

Az ősz egyik német meglepetéscsapata a Schalke volt, amelynél a nyáron érkezett szakvezető, Felix Magath egy rendkívül alacsony átlagéletkorú együttest rakott össze. A gelsenkircheniek a második helyen várják a bajnokság folytatását, azonban a klub rossz anyagi helyzete miatt folyamatosan tartják magukat azok a pletykák, hogy már januárban kénytelen lesz megválni néhány alapemberétől.

Elsősorban a brazil jobbhátvéd, Rafinha eladását tartják valószínűnek, akit több külföldi sztárklub, na meg a Bayern München is csábít, de van kérője Manuel Neuernek és Kevin Kuranyinak is. Azt szinte mindenki biztosra vette, hogy a Schalke a télen nem fog erősíteni, maximum akkor igazol új focistát, ha valakit sikerül jó pénzért eladnia. Ehhez képest eddig csak Levan Kobiasvili ment el, ő is ingyen, viszont négyen is érkeztek.

Igaz, az új szerzemények közül kettőért egyetlen eurót sem kellett fizetni, pedig egyikük válogatott játékos: a norvég Tromsö védője, Tore Reginiussen nyolcszor szerepelt hazája nemzeti tizenegyében. Az ő leigazolása nagy fogásnak tűnik, az viszont már érdekesebb kérdés, hogy Magath miért tartott igényt a brazil Edúra, aki a koreai Suwon Bluewingstől érkezett - szintén ingyen. A csatár korábban már szerepelt a Bochumban és a Mainzban, de nem nyújtott kiemelkedőt. Ennek ellenére Magathnak ő is kellett, mint ahogyan két középpályást is megszerzett.

A Bayern München potom egymillió euróért engedte el a nagy tehetségnek tartott, ám a bajoroknál csak kevés játéklehetőséget kapott Alexander Baumjohannt (aki egyébként a Schalke nevelése), és a legújabb hírek szerint a gelsenkircheniek a Nürnberg játékosát, Per Klugét is megvették másfélmillió euróért. A négy új labdarúgóval a Schalke kerete még erősebbnek tűnik, és Magath az ősszel már bizonyította, hogy képes jó eredményeket elérni. Lehet, hogy a tavalyi wolfsburgi aranyérem után újabb szenzációra készül?

További átigazolási hírek:
A Tottenham Hotspur mellőzött szélsőjét, David Bentleyt az Atlético Madrid csábítja. A Lazio a Genoa támadójával, Sergio Floccarival szeretné pótolni az Internazionaléhoz távozott Goran Pandevet.

A Juventus érdeklődik a Genoa spanyol középpályása, Alberto Zapater iránt. Az Internazionale brazil szélsőjét, Mancinit az Olympique Marseille szemelte ki.

A lisszaboni Sporting középpályása, Miguel Veloso a Fiorentinában köthet ki. Az AS Roma fiatal csatára, Stefano Okaka Chuka Gera Zoltán klubtársa lehet a Fulhamnél.

www.global-soccer.eu