Vágólapra másolva!
Az első meccsen elszenvedett vereség ellenére a Manchester United jutott az angol Ligakupa döntőjébe, miután két góllal legyőzte a városi rivális Cityt szerda este. Az első találkozón két gólt jegyző Tévez ezúttal is betalált, ám ez kevés volt Alex Ferguson csapata ellen.

A Ligakupa elődöntőjének első mérkőzését 2-1-re elveszítette a Manchester United a Manchester City ellen. Az Old Traffordon rendezett visszavágón Rooney a 92. percben lőtte döntőbe csapatát.

Az első félidő legszebb jeleneténél Carlos Tévez csukafejesét bravúrosan védte Van der Sar, gólt még nem láthattak a nézők. Fordulás után a holland kapus mutatványával folytatódott a játék, Van der Sar a bal felsőből szedte ki az előretörő jobbhátvéd, Richards lövését.

Az 50. percben egy vendégszögletnél különböző tárgyakat dobáltak a pályára a drukkerek, Bellamyt el is találta egy pénzérme. A meccset azonban nem állították meg, olyannyira, hogy egy perccel később Scholes vezetést szerzett a Unitednek.

Carrick egy kapu előtti kavarodásból újabb gólt lőtt a City hálójába (2-0), a vendégekhez ekkor becserélték Emmanuel Adebayort. A togói csatár először lépett pályára, mióta a válogatottja buszát megtámadták az Afrika-kupa előtt.

A szépítést - összetettben pedig egyenlítést - jelentő gólt azonban nem Adebayor, hanem az első meccsen is kétszer betaláló Tévez hozta össze. Az argentin remek érzékkel érkezett egy hosszan előreívelt labdára. Ekkor hosszabbításra állt a párbaj, de nem kerül sor túlórára: az utolsó szót Rooney mondta ki, a bombaformában játsszó csatár fejjel csúsztatott Given kapujába, 4-3-mal lépett tovább a ManUnited.

Négy mérkőzést rendeztek a Premier League-ben is, a nap legnagyobb győzelmét a Chelsea aratta. Carlo Ancelotti három góllal nyerő együttese visszavette a vezetést a táblázaton, miközben eggyel kevesebb meccset játszott az üldöző Manchester Unitednél.

Ligakupa, elődöntő:
Manchester United - Manchester City 3-1
Gól:
Scholes (51.), Carrick (71.), Rooney (92.), illetve Tévez (77.)
Döntőbe jutott a Manchester United, 4-3-as összesítéssel

A döntőben: Manchester United - Aston Villa (február 28.)

Premier League:
Aston Villa - Arsenal 0-0

Chelsea - Birmingham 3-0
Gól:
Malouda (5.), Lampard (32. és 90.)

Blackburn - Wigan 2-1
Gól:
Pedersen (20.), Kalinic (76.), illetve Caldwell (57.)

Everton - Sunderland 2-0
Gól:
Cahill (7.), Donovan (19.)