Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét legfontosabb mérkőzése az Inter-AC Milan rangadó volt, azonban a derbi résztvevői közül senki sem került be álomcsapatunkba, hiszen az Inter győzelme a csapatjáték diadala volt. Sztárokban azért nincs hiány, hiszen a mesternégyest szerzett Wayne Rooney vagy a duplázó Cristiano Ronaldo helyet kapott a világválogatottban.

Kapus:
Stéphane Ruffier (francia, Monaco): Egyre jobban szerepel a nagyhercegség csapata, amely a múlt héten két nagyon fontos mérkőzést nyert. A bajnokságban a Paris Saint-Germaint, a kupában pedig az Olympique Lyont győzte le, és Ruffier főleg a párizsiak ellen remekelt - azon a találkozón a L'Équipe-től kilences osztályzatot kapott.

Hátvédek:
Daniel Alves (brazil, FC Barcelona): A bajnokcsapat továbbra is remekül szerepel, még mindig veretlen a Primera Divisiónban. A hét végén a Real Valladolid ellen a jobbhátvéd Daniel Alves volt a főszereplő, hiszen csapata mindhárom góljából kivette a részét: egyet ő szerzett, kettőt pedig előkészített.

Sami Hyypiä (finn, Bayer Leverkusen): Liverpoolban már bánják, hogy a nyáron ingyen elengedték a veterán középhátvédet, aki a Bundesligában kiválóan teljesít. Eddig csak remek védőmunkájával hívta fel magára a figyelmet, de a hét végén a Hoffenheim ellen első gólját is megszerezte.

Daniel Perquis (francia, Sochaux): A francia bajnokságban hétközi fordulót játszottak, ahol megszakadt a Lille hetek óta tartó győzelmi sorozata. A Sochaux 2-1-re verte a lille-ieket, és az első gólt a középhátvéd Perquis szerezte, aki végig kiváló teljesítményt nyújtott.

John Arne Riise (norvég, AS Roma): A fővárosi együttes nagy lépést tett a dobogó felé, hiszen a hét végén idegenben nyert rangadót a Juventus ellen. A győztes gólt az utolsó percben Riise érte el, aki ezen kívül is remekül futballozott.

Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak klasszisa három bajnoki mérkőzésen nem volt eredményes, a Málaga ellen azonban ismét megtalálta góllövő cipőjét, két találatával eldöntötte a három pont sorsát. Az első gól egy kidolgozott akció után született, a második pedig egy remek távoli lövésből. Ronaldo teljesítményét fegyelmezetlensége sem rontotta le.

Barry Ferguson (skót, Birmingham City): A birminghamiek minden várakozást felülmúlva szerepelnek a Premier League-ben, és a hét végén az FA-kupában is továbbjutottak, idegenben győzték le az Evertont. A mérkőzés legjobbja Ferguson volt, aki hatalmas mezőnymunkája mellett egy rendkívül látványos gólt is szerzett.

Toni Kroos (német, Bayer Leverkusen): A Bundesligában továbbra is a leverkuseniek állnak az élen, akik még mindig veretlenek. A Hoffenheim ellen a Bayern Münchentől kölcsönkapott Kroos villogott: a fiatal karmester két gólpasszt adott, a harmadik találatot pedig maga szerezte.

Forrás: AFP

Kroos a vébén is ott lehet, ha így folytatja

Manu del Morál (spanyol, Getafe): Egyre közelebb kerül az európai kupaszerepléshez a madridi kiscsapat. A bajnokságban az Atlético Madrid legyőzésével feljött a hetedik helyre, a spanyol kupában pedig a negyeddöntőben idegenben győzte le a Mallorcát. A balszélső Del Morál mind a két találkozón eredményes volt.

Csatárok:
Wayne Rooney (angol, Manchester United): A MU-nak az FA-kupában nem kellett pályára lépnie a hét végén, viszont a bajnokságban már most lejátszotta a Hull City elleni mérkőzést, amely Rooney jutalomjátékát hozta. A csatár pályafutása első mesternégyesét szerezte, és ezzel már 19 gólnál jár az idényben.

Forrás: AFP

Rooney pályafutása során először lőtt négy gólt egy meccsen

Fernando Cavenaghi (argentin, Bordeaux): Franciaországban lassan oda lehet adni a Bordeaux-nak az aranyérmet, hiszen már nyolc pont az előnye. A hétközi fordulóban a Grenoble-t verte 3-1-re az együttes, és akkor Cavenaghi egy perccel a becserélése után betalált - a hét végi kupameccsen már kezdő volt, és mesterhármast rúgott az Ajacciónak.

www.global-soccer.eu