Vágólapra másolva!
Miközben javában zajlik az Afrika-kupa, a topligákban is beindult a nagyüzem, mind az öt európai élbajnokságban fordulót rendeztek a hét végén. A gólzáporos győzelmet aratott Chelsea-ből ketten is bekerültek álomcsapatunkba, amelyben Ronaldinho és Messi megőrizte a helyét a múlt hétről.

Kapus:

Boaz Myhill (walesi, Hull City): A Tottenham Hotspur tulajdonképpen egykapuzott a hét végi, Hull City elleni bajnokin, és hogy a vendégek mégis pontot tudtak szerezni, az szinte kizárólag kapusuknak köszönhető. Myhill több egészen elképesztő védést is bemutatott, és az ellenfél edzője, Harry Redknapp ki is jelentette: "Soha az életben nem fog még egyszer így védeni".

Hátvédek:

Gennaro Sardo (olasz, Chievo Verona): A Juventus hívei nem sokáig örülhettek a hétközi, Napoli elleni kupagyőzelemnek, hiszen a bajnokságban megint vereséget szenvedtek kedvenceik, ezúttal a Chievótól. A mérkőzés egyetlen gólját a veronaiak jobbhátvédje, Sardo érte el, aki védőmunkáját is kiválóan látta el.

Mats Hummels (német, Borussia Dortmund): Hajnal Tamás együttese a magyar középpályás nélkül is remekül szerepel, és versenyben van az európai kupaszereplésért. A hét végén a dortmundiak idegenben győzték le 3-2-re a Kölnt, és az első két találatot egyaránt a középhátvéd Hummels érte el, természetesen fejjel.

Laurent Koscielny (francia, Lorient): Nem kis bravúrt hajtott végre a lorient-i együttes azzal, hogy idegenben 3-0-ra nyert a Le Mans ellen, és ezzel a győzelemmel a kiscsapat a tabella nyolcadik helyére lépett. A középhátvéd Koscielny hibátlanul játszotta végig a találkozót és gólt is szerzett, amiért nyolcas osztályzat volt a jutalma a France Footballnál.

Ashley Cole (angol, Chelsea): A londoniak parádéztak a Sunderland ellen, 7-2-re verték Fülöp Mártonékat. A balhátvéd Cole is elemében volt, rengeteget ment előre, és szerzett egy szépségdíjas gólt, egy másikat pedig előkészített Frank Lampard számára.

Középpályások:

Mário Suárez (spanyol, Mallorca): A baleár-szigeteki együttes egyelőre minden várakozást felülmúlva szerepel, hiszen a bajnokságban a negyedik helyen áll, és a spanyol kupában is ott van a legjobb nyolc között. Suárez mind a két, múlt heti tétmeccsen eredményes volt, a kupában a Rayo Vallecano, a ligában a Deportivo ellen.

Ahmed Hasszán (Egyiptom): Az esélyesek közül eddig egyedül a címvédő egyiptomiak szerepelnek úgy az Afrika-kupán, ahogyan azt várni lehetett. A válogatott első két csoportmeccsét megnyerve máris a legjobb nyolc között van, és a középpályán a veterán Ahmed Hasszán a legszebb napjait idézve futballozik.

Frank Lampard (angol, Chelsea): A londoniak mestere, Carlo Ancelotti a Sunderland elleni mérkőzést követően azt mondta, hogy csapatát még nem látta ilyen jól játszani. A Chelsea 7-2-re nyert, és Lampard két gólja mellett óriási mezőnymunkával is kivette részét a diadalból.

Ronaldinho (brazil, AC Milan): A szezon elején valószínűleg még a milánói szurkolók sem gondolták, hogy brazil sztárjuk újra magára talál. Ronaldinhón ismét látszik, hogy élvezi a játékot, és ennek meg is van az eredménye: a Siena ellen a hét végén például mesterhármast szerzett.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok ugyan legyőzték a Sevillát a Spanyol Kupában, de ennek ellenére kiestek a sorozatból. A hét végén azonban nemes bosszút álltak, hiszen a bajnokságban 4-0-ra verték a sevillaiakat, és Messi két gólt szerzett, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán.

Luca Toni (olasz, AS Roma): A Bayern Münchenből hazatért csatár azért igazolt a rómaiakhoz, hogy bizonyítsa Marcello Lippinek: lehet rá számítani a válogatottban. Toni egyelőre jó úton halad, elvégre a Genoa ellen megszerezte első találatát új klubja színeiben, amit rögtön követett a második is.

www.global-soccer.eu