Vágólapra másolva!
Katasztrofálisan kezdte az idényt a Hertha, amely az előző szezonban nagy meglepetésre a negyedik helyen végzett a Bundesligában. A berlini csapat öt forduló után pont nélkül áll a tabella utolsó helyén, nem csoda, hogy rossz a hangulat az Olimpiai-stadionban.

A gondokat fokozza, hogy az első számú kapus, a cseh Jaroslav Drobny (akinek nagy szerepe volt abban, hogy a gárda olyan jól szerepelt a legutóbbi szezonban) a múlt héten hosszú időre kidőlt a sorból. A hét végén, a Freiburg elleni találkozón a fiatal, saját nevelésű Sascha Burchert állt a kapuban, ám debütálása katasztrofálisan sikerült, hiszen a Hertha otthon szenvedett 4-0-s vereséget.

A berliniek éppen ezért gyorsan szeretnének egy rutinos kapust igazolni, de csak olyan játékost szerződtethetnek, akinek jelenleg nincs klubja. Az első számú jelölt a hírek szerint Timo Ochs, aki az elmúlt három idényben az osztrák Red Bull Salzburgban védett, ám a csapat új trénere, Huub Stevens nem tartott rá igényt, így a nyár óta nincs egyesülete.

Felmerült még a Köln volt kapusának, Stefan Wesselsnek a neve is, aki korábban az Evertonban is megfordult, sőt, a berliniek állítólag az osztrák Jürgen Machóval is felvették a kapcsolatot. A Hertha azt szeretné, ha már a vasárnapi, Hoffenheim elleni bajnokin az új kapus szerepelne náluk, vagyis gyorsan meg kell egyezniük valamelyik jelölttel.

További átigazolási hírek:
Az Aston Villa csatárát, Marlon Harewoodot a Newcastle United szeretné kölcsönvenni. A Blackburn Rovers a Manchester City spanyol balhátvédjét, Javier Garrido szolgálataira számítana szintén kölcsönjátékosként.

A Tottenham Hotspur a Girondins Bordeaux brazil középpályását, Wendelt figyeli. A Lille érdeklődik a Mainz csatára, Aristide Bancé iránt.

A Sevilla uruguayi csatárát, Ernesto Chevantónt a Racing Santander vinné. A Tottenham Hotspur mexikói csatárát Giovani dos Santost a Deportivo csábítaná vissza Spanyolországba.

A Hamburg a klub nélküli lengyel csatárt, Euzebiusz Smolareket teszteli. A Steaua Bucuresti támadóját, Banel Nicolitát a Hoffenheim figyeli.

www.global-soccer.eu