Vágólapra másolva!
Újabb topliga kezdődött el a hét végén, a Premier League-ből rögtön négyen is bekerültek álomcsapatunkba. De ott van a hét legjobbjai között Dzsudzsák Balázs is, a PSV Eindhoven játékosa két csodaszép gólt lőve kis túlzással egymaga döntötte el az Ajax Amsterdam elleni rangadót.

Kapus:
Diego Benaglio (svájci, Wolfsburg): A svájci nemzeti csapat szerdán a világbajnok olaszokkal játszott felkészülési mérkőzést, és elsősorban kapusának köszönhette, hogy megúszta gól nélküli döntetlennel. Benaglio több bravúros védést is bemutatott, amire a hét végi, Köln elleni bajnokin már nem volt szüksége.

Hátvédek:
Guy Demel (elefántcsontparti, Hamburg): A franciaországi születésű, ám elefántcsontparti válogatott jobbhátvéd a hét közben még a címeres mezben szerepelt Tunézia ellen, majd a hét végén a Bundesligában a Borussia Dortmund elleni bajnokin fontos gólt szerzett - miközben védőfeladatát is jól látta el.

Sébastien Bassong (kameruni, Tottenham Hotspur): A középhátvéd egy hét alatt kétszer is debütált, mindkétszer győzelemmel. Szerdán első alkalommal lépett pályára Kamerun válogatottjában, és a csapat le is győzte 2-0-ra Ausztriát, majd a hét végén első meccsét játszotta a Tottenham színeiben - amit győztes góllal ünnepelt a Liverpool ellen.

Matthew Upson (angol, West Ham United): A londoniak a Premier League első fordulójában idegenben játszottak a Wigan Athletic ellen, és 2-0-s győzelmükhöz a védelem is alaposan hozzájárult. Upson az alapfeladatának tökéletes ellátása mellett egy fejesgólt is szerzett.

John Arne Riise (Norvégia): A skandináv válogatottnak létfontosságú volt a győzelem a Skócia elleni vb-selejtezőn, és a norvégok nem is botlottak, 4-0-ra verték a skótokat. A kulcsmomentum az első félidő hajrájában jött el, amikor Gary Caldwell kiállítása után Riise a hálóba bombázta a szabadrúgást.

Középpályások:
Ludovic Giuly (francia, Paris-SG): A PSG az első játéknapon csak egy döntetlenre volt képes a Ligue 1-ben, de a második fordulóban megszületett az első győzelem. A Le Mans ellen a veterán Giuly vitte a prímet, hiszen az ő beadása előzte meg a vendégek öngólját, majd maga is eredményes volt.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal): Az Ágyúsokat sokan temették a Premier League rajtja előtt, ám a csapat megmutatta, hogy csillagászati összegek elköltése nélkül is lehet remek eredményeket elérni. Az Everton elleni idegenbeli, 6-1-es diadal egyik főszereplője Fabregas volt, aki kétszer is betalált.

Elson (brazil, Stuttgart): A VfB támadójátéka igen csak akadozott az első félidőben a Freiburg ellen, ráadásul Martin Lanig megsérült, így aztán Markus Babbel a szünetben beküldte a brazil Elsont. Ez remek húzásnak bizonyult, hiszen a középpályás két gólt is szerzett - a másodikat egy látványos távoli lövésből.

Dzsudzsák Balázs (magyar, PSV Eindhoven): Az eindhoveni középpályás már a szerdai válogatott mérkőzésen sem futballozott rosszul, de ott csak egy félidőt kapott Erwin Koemantól. A hét végi, Ajax Amsterdam elleni rangadón már egyértelműen a mezőny legjobbja volt, két pazar szabadrúgás-gólja mellett egy fantasztikus gólpasszt is adott.

Forrás: EPA

Drogba egymaga hozta a Chelsea-nek az idénynyitót

Csatárok:
Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): A londoniak a vártnál jobban megszenvedtek a Hull City ellen a Premier League első fordulójában, de végül megszerezték a három pontot, köszönhetően Drogbának. Az utóbbi időben valósággal újjászületett csatár szerezte a Chelsea mindkét találatát - a másodikat a ráadás perceiben.

André-Pierre Gignac (francia, Toulouse): A francia válogatott a Feröer-szigeteken játszott vb-selejtezőt, és a kötelező győzelem bizony nehezen született meg - a meccs egyetlen gólját Gignac szerezte. A Toulouse csatára a hét végén is fontos találatot ért el, ő szerzett ismét vezetést klubjának az AS Saint-Etienne ellen.

www.global-soccer.eu