Vágólapra másolva!

Totti az olaszba nem, de a világválogatottba még befér

A német és a francia bajnokságban megkezdődött a küzdelem, Angliában és Olaszországban pedig eldőlt a Szuperkupa sorsa, miközben a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa Ligában is egyre közelebb kerülünk a csoportkörhöz. Álomcsapatunkban csak a két szélsőhátvéd, illetve a kapus nem szerzett gólt a múlt héten - de még utóbbi is közel állt hozzá...

Kapus:
Ruí Patricio (portugál, Sporting): A lisszaboni együttes drámai körülmények között jutott tovább a Bajnokok Ligájában, és ebben nagy szerepet volt kapusának. A 94. percben ugyanis Ruí Patricio minden mindegy alapon felment egy szögletnél, és fejesét követően a Twente védője a saját kapujába juttatta a labdát - a Sporting pedig ezzel a góllal ment tovább.

Hátvédek:
Andreas Hinkel (német, Celtic): A skót együttes nehéz helyzetben volt a BL selejtezőjében, hiszen az első mérkőzést otthon veszítette el 1-0-ra a Dinamo Moszkva ellen, de a visszavágón idegenben sikerült nyernie 2-0-ra. A jobbhátvéd Hinkel alaposan kivette a részét a diadalból, elvégre kétszer is a gólvonalon mentett.

Josu Sarriegi (spanyol, Panathinaikosz): A görögöknek kétgólos hátrányt kellett ledolgozniuk a cseh Sparta Praha ellen, ráadásul arra is vigyázva, hogy ne kapjanak gólt. A középhátvéd Sarriegi tehát tökéletesen végezte feladatát, elvégre a zöld-fehérek 3-0-ra nyertek, ráadásul a spanyol bekk fejelte az első találatot.

Emir Spahic (bosnyák, Montpellier): A Ligue 1 első fordulójában az újonc Montpellier hazai pályán szerepelt, és sokáig úgy tűnt, hogy a nyitányon nem tud pontot szerezni a Paris Saint-Germain ellen. A 94. percben azonban összejött az egyenlítés, mégpedig a bosnyák középhátvéd, Spahic góljával.

Danijel Pranjic (horvát, Bayern München): A bajoroknak nem sikerült győzelemmel rajtolniuk a bajnokságban, de az új szerzemények többsége jól mutatkozott be. A Hoffenheim elleni, 1-1-es döntetlenre végződött meccsen a gólpasszt például a horvát balhátvéd, Pranijc adta honfitársának, Ivica Olicnak.

Középpályások:
Mimoun Azaouagh (német, Bochum): A bochumiak a lehető legrosszabbul kezdték a Bundesligát, hiszen az első fordulóban hazai pályán egy félidő alatt háromgólos hátrányba kerültek a Borussia Mönchengladbach ellen. A második játékrészben azonban Azaouagh egy perc alatt kétszer is betalált, és a Bochum végül legalább egy pontot megmentett.

Julien Féret (francia, Nancy): Kifejezetten jól szerepeltek az idegenbeli csapatok a francia bajnokság első fordulójában, és ez alól a Nancy sem jelentett kivételt. A gárda a Valenciennes-t verte 3-1-re, köszönhetően elsősorban Féret remek játékának: a középpályás gólt szerzett, és a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Gojko Kacar (szerb, Hertha BSC): A berlini együttes az előző szezonban erőn felül teljesített, és az új bajnokságot sem kezdte rosszul. A Hannover ellen begyűjtötte a három pontot az együttes, mégpedig a szerb középpályás, Kacar góljával.

Forrás: AFP

Kacar volt a Hertha nyerőembere a Hannover ellen

Matuzalem (brazil, Lazio): Az olasz Szuperkupa döntőjét Pekingben rendezték, és a kínai drukkerek a kupagyőztes diadalát láthatták. A Lazio úgy verte 2-1-re az Internazionalét, hogy az első gólt Matuzalem szerezte, a másodiknál pedig gólpasszt adott Tommaso Rocchinak.

Csatárok:
Francesco Totti (olasz, AS Roma): A római csapatnak már az Európa Liga selejtezőjében pályára kellett lépnie, és otthon kétgólos előnyt szerzett a belga Gent ellen. Az idegenbeli visszavágó nem ígérkezett könnyű 90 percnek, ám mégis az lett: az olaszok 7-1-re nyertek, Totti pedig mesterhármast ért el.

Forrás: AFP

Totti nem ismeri az idény eleji forma fogalmát

Shabani Nonda (Kongói DK-beli, Galatasaray): A török együttes az izraeli Maccabi Netanya ellen gólfesztivált rendezett az Európa Ligában, az isztambuliak otthon 6-0-ra nyertek, Nonda mesterhármast szerzett. A bajnoki nyitányon a Gaziantepspor ellen már nehezebb dolga volt a csapatnak, de itt is nyerni tudott - és Nonda ismét eredményes volt.

www.global-soccer.eu