Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus pénteken szóban már mindenben megállapodott a labdarúgó Soproni Ligában szereplő FC Fehérvár vezetőivel, így szinte biztos, hogy a következő szezonban ő irányítja az együttest. Erről a klub hivatalos honlapja számolt be.

A játékosként 150-szeres német válogatott, korábbi magyar szövetségi kapitány Matthäus - aki a három és fél órás tárgyalást követően ellátogatott a klub felcsúti technikai centrumába is - pénteken visszarepül hazájába, ahol ügyvédeivel tanulmányozza a szerződéstervezetet. A szakember várhatóan vasárnap érkezik vissza Magyarországra, és akkor alá is írhat a székesfehérvári klubhoz.

A 48 éves Matthäus 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött. A következő állomás - 2006 és 2007 között - az osztrák Red Bull Salzburg volt, amellyel bajnokságot nyert. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett. A héten lapinformáció szerint bejelentkezett érte a német élvonaltól búcsúzott Arminia Bielefeld is, de később visszalépett.

Amennyiben létrejön a megállapodás, Matthäus pályaedzője Székesfehérváron a korábban Mainzban légióskodó Bódog Tamás lesz, míg a kapusedzői teendőket Disztl Péter látja majd el. Az NB I-ben hatodik helyen végzett, Ligakupa-győztes Fehérvárt az elmúlt idényben Varga István irányította, akivel nem hosszabbítottak szerződést.