Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta nemtetszését fejezte ki, amiért a rivális Real Madrid első embere, Florentino Pérez 67 millió eurót adott az AC Milantól megszerzett Kakáért, Barca-vezér szerint ugyanis kollégája felborította a futballüzleti viszonyokat, ez pedig torzulásokat okozhat az átigazolási piacon. Laporta még azelőtt mondta ezt, hogy értesült volna arról a 94 millió euróról, amelyet Cristiano Ronaldóért fizet a Real a Manchester Unitednak.

Az idén a spanyol bajnokság és kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerő Barcelona első embere azt mondta, szeretné, hogy az eddigi jó viszony megmaradjon a régi-új elnök, Florentino Pérez irányította Real Madriddal a szívélyesség és a kölcsönös tisztelet alapján. A New York-i látogatásán nyilatkozó Laporta úgy fogalmazott, logikus, hogy a madridi klub vezetője is győzelmi terveket sző, s mindent elkövet azért, hogy a Real - amely évek óta adós a nagy sikerekkel, ráadásul az idén a bajnoki címet is kénytelen volt átengedni a Barcelonának - régi fényében ragyogjon.

A Realt két májusi mérkőzésükön 6-2-re megalázó katalán klub vezére arra reagált, hogy Pérez múlt hét eleji megválasztása után szinte azonnal megvásárolta a világ egyik legjobb labdarúgóját, a brazil Kakát az AC Milantól. A megértő bevezetés kiderült, Laportának cseppet sincs ínyére az üzlet, szerinte a 27 éves játékosért kifizetett mintegy 67 millió euróval a fővárosi klub felborította a futballüzleti viszonyokat.

"Az a forma, ahogyan a Madrid beavatkozott az aláírási piacba, okozhat bizonyos torzulásokat, amelyeknek kissé mi is megszenvedjük a következményeit" - mondta Laporta arra célozva, hogy a Kaká-ügylettel a Real felveri a piaci árakat. "Kaká nagyon jó játékos, rendkívüli tehetség, de az ár, amit a Real fizetett érte, nem a piaci ár" - jelentette a Barca elnöke, aki még azelőtt tartotta meg New York-i sajtóértékezletét, hogy napvilágot látott volna a hír, miszerint a Real Madrid 94 millió eurót fizet Cristiano Ronaldóért a Manchester Unitednek, 27 millióval többet, mint a brazil aranylabdásért.

Arra a felvetésre, hogy a Barca állítólag szintén sztárjátékossal akar erősíteni, és leigazolná az Internazionalétól az olasz bajnokság gólkirályát, a svéd Zlatan Ibrahimovicot, Laporta kitérő választ adott. "Nincsen semmilyen megállapodás" - mondta röviden, azt azonban nem zárta ki, hogy majd lesz... A spanyol sportlapok értesülései szerint Ibrahimovic úgy folytatná pályafutását a spanyol bajnokcsapatnál, hogy onnan meg a kameruni válogatott Samuel Eto'o plusz 10 millió euró érkezne cserébe.

Pérezt egyébként már akkor támadták Barcelonában, amikor az év elején kiderült, hogy újra indulni akar Real elnöki posztjáért. A katalánok alkalmasint soha nem felejtik el neki, hogy kilenc évvel ezelőtt Madridba csábította a Barca akkori legnagyobb kedvencét, Luis Figót, így amikor a sztárhalmozó elnökjelölt újra feltűnt a színen, Laporta és Josep Guardiola egyaránt rögvest aggodalmát fejezte ki, hogy Pérez majd Lionel Messit is megkörnyékezi.