Vágólapra másolva!
A manchesteri rendőrség nyomozást indított José Mourinho, az Internazionale edzője ellen, aki a Manchester United elleni szerdai BL-vereség után állítólag rátámadt egy szurkolóra.

Angliai lapértesülések szerint Mourinho az Inter játékosait szállító busz környékén került összetűzésbe egy drukkerrel, a rendőrség már meg is kérte a Manchester United illetékeseit, hogy juttassák el a számukra a biztonsági kamera felvételeit.

"Szerdán nem sokkal éjfél előtt egy férfi azt a bejelentést tette, hogy az Old Trafford közelében arcon ütötték. Megkezdtük a nyomozást az ügyben" - nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

"Nem történt semmilyen kontaktus" - reagált röviden a történtekre az Inter szóvivője.

A 2-0-s hazai győzelemmel végződött meccs lefújása után Mourinho nem tűnt feldúltnak a kiesés miatt: a vereség után barátságos hangulatban beszélgetett a 90 percről Alex Fergusonnal, a továbbjutó angolok menedzserével, illetve győztes csapat játékosaival, a találkozó előtt pedig a manchesteri szurkolókkal is kezet rázott.

A portugál szakember még mindig felettébb népszerű Angliában, az olasz média viszont annak ellenére sem kedveli, hogy az Inter idén is száguld a Serie A-ban a címvédés felé. "Ha bárki kritizálni kíván, hát tegye, de meg kell harcolnia velem" - üzent a sajtónak Mourinho, akiről mostanában az a hír járja, hogy egy napon ő váltja majd Sir Alex Fergusont a United kispadján - igaz, Mourinho ügynöke a napokban cáfolta, hogy az edző erről bármit is nyilatkozott volna.

A 46 éves trénernek volt már dolga az angol rendőrséggel: két éve két egészségügyi gondozó és egy járőr ment ki a londoni házához, mert feltételezésük szerint Mourinho úgy hozta vissza a kutyáját egy külföldi útjáról, hogy az nem kapta meg az ilyenkor szükséges kötelező oltásokat. Az állatot el akarták szállítani egy klinikára, ám Mourinho ezt nem hagyta, amiért végül őrizetbe vették, és később felesége hozta ki a fogdából.

Nem Mourinho ügye volt szerdán az egyetlen botrány a Bajnokok Ligája-mérkőzések kapcsán, Rómában megsérült egy kisbuszt vezető angol szurkoló az AS Roma-Arsenal mérkőzés előtt, amikor olasz drukkerek megtámadták a járművet. A Roma szimpatizánsai kövekkel dobálták meg a buszt, amelynek sofőrje lábsérülést szenvedett, de nem derült ki pontosan, hogy a sebet az összetört ablakok szilánkjai okozták-e, vagy egy késszúrás - írja az MTI. A szurkolót a mentők a helyszínen ellátták, így meg tudta nézni a mérkőzést. A római Il Messaggero napilap úgy tudja, hogy a rendőrség egy személyt őrizetbe vett. A BL-párharcot az Arsenal nyerte meg tizenegyesekkel, s bejutott a negyeddöntőbe.