Vágólapra másolva!
Az angolok érthető büszkeséggel és kitörő örömmel fogadták, hogy mind a négy csapatuk bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, míg az olaszok igen csalódottak voltak, hiszen egyetlen együttesük sem került a legjobb nyolc közé.

"A Manchester megérdemelten jutott tovább. Ezt el kell fogadnunk, ettől függetlenül nem érheti negatív kritika a csapatomat, mert jól játszottunk, de a szerencse nem a mi oldalunkon állt" - mondta José Mourinho, az Internazionale portugál vezetőedzője utalva arra, hogy a címvédő mindkét találatára kapufával válaszolt az Inter.

A Manchester skót mestere, Sir Alex Ferguson azt szintén elismerte, hogy a szerdai mérkőzés egyes periódusaiban a vendégek irányították a játékot. "Nagyszerűen kezdtünk, de a gólunk után az Inter jobban játszott. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, így visszavettük a mérkőzés irányítását" - értékelt Ferguson a 2-0-s siker után.

Az angol csapatok látványos és meggyőző játéka ellenére a Barcelona trénere, Josep Guardiola éppen egy angol csapattal szeretne találkozni a következő körben, miután szerinte játékosai az idény egyik legjobb produkciójával, hazai pályán 5-2-re legyőzték a francia bajnok Olympique Lyont. "Aki Bajnokok Ligáját akar nyerni, annak a legjobbakkal kell megküzdenie. Állunk a kihívás elé, amely biztosan nehéz meccseket jelentene számunkra, de biztos vagyok abban, hogy a riválisunknak is legalább ilyen nehéz lenne" - jelentette ki a katalánok szakembere.

A legszorosabb és legkiélezettebb összecsapást Rómában játszották, ahol az Arsenal 11-esekkel búcsúztatta az AS Romát. Arsene Wenger, a vendégek francia vezetőedzőjét lenyűgözte csapata mentális ereje. "Miután nem sikerült a hosszabbítás végéig eldönteni a párharcot, pedig megvolt rá a lehetőségünk, majd kihagytuk az első büntetőt, hatalmas lelkierőre volt szükség, hogy továbbjussunk. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert sokan ezt hiányolják az Arsenalból, de most megmutattuk, hogy igenis van tartásunk" - mondta Wenger.

Luciano Spalletti is elégedett volt csapatával, mert mint mondta, sérülések és eltiltás miatt tartalékos nagyszerűen helytállt, ráadásul az első félidő végén egy jogosnak tűnő 11-est nem kapott meg. "Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, de azt is látni kell, hogy még fejlődnünk kell" - értékelt röviden Spalletti, aki a vitatott szituációról is beszélt: "Még nem láttam a visszajátszást, de kispadról büntetőnek tűnt. A bíró nem így látta és ezt el kell fogadnunk, nem szabad ezzel foglalkozni".

A legjobb nyolc mzőnye: FC Liverpool (angol), Chelsea (angol), Villarreal (spanyol), Bayern München (német), FC Barcelona (spanyol), Manchester United (angol), FC Porto (portugál), Arsenal (angol).

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken tartják Nyonban.