Vágólapra másolva!
Guus Hiddink orosz szövetségi kapitány jövő héttől az idény végéig átveszi az angol labdarúgó élvonalban szereplő Chelsea csapatát. A 62 éves holland edzőnek nem lesz aláírt szerződése Londonban, mivel elegendőnek tartja a szóbeli megállapodást is a tulajdonossal, az orosz milliárdos Roman Abramoviccsal, aki a személyes jóbarátja.

"Nem lehet egy hét alatt felkészíteni egy csapatot, de ez most rendkívüli helyzet. A Chelsea-nek remek játékosállománya van, és ha csúcsformába lendülnek, megkönnyítik a dolgomat. Természetesen a napokban beszélek elődömmel, Luiz Felipe Scolarival is" - jelentette ki a holland szakember.

Elődjét, a tavaly nyáron érkezett brazil Luiz Felipe Scolarit azt követően menesztették, hogy a gárda szombaton, hazai környezetben csak gól nélküli döntetlent játszott Halmosi Péter csapatával, a Hull Cityvel. A brazil mester a szigetországi média szerint legalább 7 és fél millió fontos (mintegy 2 és fél milliárd forint) kárpótlást kap.

A szerdai nap folyamán korábban Vitalij Mutko, az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke kijelentette: nem ellenzi Hiddink párhuzamos angliai szerepvállalását.

A holland szakembernek amúgy van már tapasztalata a "duplázásban", hiszen néhány éve az ausztrál válogatottat és a PSV Eindhovent párhuzamosan irányította. Egyik legnagyobb sikerét 2002-ben érte el dél-koreai szövetségi kapitányként, amikor világbajnoki negyedik lett, az orosz válogatottal pedig a tavalyi Európa-bajnokságon harcolt ki bronzérmet.