Élő:
Vágólapra másolva!
A Premier League 15. fordulójának nyitómérkőzésén a nehéz helyzetben lévő Portsmouth 2-0-ra legyőzte a bajnokság legrosszabb idegenbeli mérlegével rendelkező Burnleyt.

A Fratton Parkban idén meglehetősen vérszegény teljesítményt nyújtó Portsmouth a lehető legkellemesebb ellenfelet kapta a 15. fordulóban a Burnley személyében, az újonc ugyanis még nyeretlen vendégként ebben a szezonban.

Ennek ellenére a Burnley kezdett jobban, a 18. percben Elliott beadása után Fletcher szépen fordult le védőjéről, de utána olyan rosszul találta el a labdát ziccerben, hogy a kapus majdnem megfázott, mire a lövés elcsorgott a kapuig.

A 31. percben ajándékba kapott egy büntetőt a Portsmouth: Hreidarsson esett össze Elliott mellett, a visszajátszásokon jól látszott, hogy nem volt kontaktus a két játékos között, de Phil Dowd hajthatatlan volt. A büntetőnek Dindane futott neki, és kiderült, van igazság, az elefántcsontparti csatár gyenge lövését védte ugyanis Jensen kapus, aki a kipattanó utáni fejest is elcsípte.

Avram Grant, a Pompey edzője tajtékzott az oldalvonalnál, nem csak a kihagyott tizenegyes miatt, hanem azért is, mert Dindane annak ellenére vállalta el a büntetőt, hogy a pályán volt az erre kijelölt játékos, Boateng is.

A második félidő elején csak a hazaiak bosnyák kapusán, Begovicon múlt, hogy maradt a 0-0, aki McDonald és Fletcher lövését is bravúrral védte. A 65. percben aztán megszületett az első gól, amit a Portsmouth hozott össze: a csereként beállt Kanu a legjobb ütemben tette vissza a labdát a leshatárról induló Hreidarsson elé, aki éles szögből, ballal kilőtte a bal alsót.

A hajrában Dindane is jóvátetté hibáját, O'Hara baloldali beadása után az ötösről fejelt a hálóba, ezzel a Pompey megszerezte első győzemét Grant irányításával, de még így is kiesőhelyen áll.

Premier League, 15. forduló:
Portsmouth - Burnley 2-0 (0-0)
gól: Hreidarsson (65.), Dindane (84.)