Vágólapra másolva!
A legtöbb országban karácsonyi szünet van a bajnokságban, de azért Anglián kívül Franciaországban, Skóciában és Hollandiában is pályára léptek a csapatok a héten, így ezúttal utóbbi két országból is válogattunk. A legtöbben azért így is a Premier League-ből kerültek be az év utolsó álomcsapatába.

Kapus
Gomes (brazil, Tottenham Hotspur): A Premier League hét végi fordulójában rengeteg kiváló kapusteljesítmény akadt, de talán a Spurs brazil légiósa mutatta be a legnagyobb védéseket. Gomest korábban sokat kritizálták a londoni szurkolók, de a jelek szerint teljesítményével sikerült elfogadtatnia magát.

Hátvédek
Franco Sosa (argentin, Lorient): Az újonc együttes meglepően jól tartja magát a Ligue 1-ben, jelenleg a kilencedik helyen áll. A múlt héten a Valenciennes ellen gyűjtötte be a három pontot, a győztes gólt az argentin jobbhátvéd, Sosa érte el.

Roger Johnson (angol, Birmingham City): A birminghami szurkolók sem panaszkodhatnak a csapatukra, a City újonc létére a középmezőnyben áll a Premier League-ben. A hét végén a listavezető Chelsea sem bírt velük, köszönhetően nagy részben a középhátvéd Johnson hibátlan teljesítményének.

José Goncalves (portugál, Hearts): László Csaba együttese a Falkirk ellen lépett pályára a hét végén, és idegenben sikerült nyernie. A portugál középhátvéd, Goncalves nem csak alapfeladatát látta el, hanem a győzelmet érő tizenegyest is ő harcolta ki.

Sylvain Armand (francia, Paris-SG): A párizsiak egyelőre elmaradnak a várakozástól a francia bajnokságban, de az évet szépen zárták, hiszen 4-0-ra verték a Grenoble Footot. A magabiztos győzelemből a balhátvéd Arnand is góllal vette ki a részét, ráadásul két másik találatot előkészített.

Középpályások:
Gervinho (elefántcsontparti, Lille): Pazar formában van a csapat, hiszen sorozatban hat bajnokit megnyerve feljött a második helyre a Ligue 1-ben. A legutóbbi áldozat a Nancy volt, amelynek négyet rúgott a LOSC - ebből kettőt az elefántcsontparti szélső, Gervinho szerzett.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): A Vörösökre nagyon ráfért már egy győzelem, és a Wolverhampton Wanderers ellen meg is szerezték a három pontot. Az utóbbi időben sokat kritizált Gerrard is megrázta magát, remek teljesítményére egy szépségdíjas fejesgóllal tette fel a koronát.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal): A középpályás sérüléssel bajlódik, így Arsene Wenger előre jelezte, hogy csak szükség esetén cseréli be. Így is történt: Fabregas az 57. percben, 0-0-nál lépett pályára, szerzett két gólt, de a második közben kiújult a sérülése, így le is cserélték. De addigra már megtette a dolgát.

James O'Connor (ír, Sheffield Wednesday): Az angol másodosztályban magabiztosan vezető Newcastle United a hét végi fordulóban csak egy döntetlenre volt képes Sheffieldben, és ennek a Wednesday ír balszélsője, O'Connor volt az oka. A középpályás előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Csatárok
Luis Suárez (uruguayi, Ajax Amsterdam): Egy tétmérkőzésen hat gólt szerezni még akkor is nagy bravúrnak számít, ha az ellenfél egy amatőr csapat. Az Ajax uruguayi csatárát tehát minden elismerés megilleti azért, hogy hatszor is bevette a WHC kapuját a holland kupában, a meccset az amszterdamiak egyébként 14-1-re nyerték meg.

Peter MacDonald (skót, St. Johsntone): A 29 éves támadó nem túl ismert futballista, azonban a hét végén sporttörténelmi tettet hajtott végre azzal, hogy mesterhármast rúgott a Motherwellnek. Egyrészt ez volt az idény első mesterhármasa a skót bajnokságban, ráadásul a klub történetében sem fordult még elő, hogy 90 perc alatt valaki három gólt érjen el az élvonalban.