Élő:
Vágólapra másolva!
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima-díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában. A sport kategóriában Grosics Gyula részesült az elismerésben.

Grosics Gyula olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja, edző, sportvezető 1926. február 4-én született Dorogon. A Dorogi AC csapatában kezdte pályafutását, 1950-ben került a Budapesti Honvédhoz. A helsinki olimpián a győztes magyar válogatott tagja volt. Négyszeres magyar bajnok, 390 bajnoki mérkőzésen védett, 86 alkalommal volt válogatott kapus. 1999-ben beválasztották a világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé, és minden idők legjobb magyar kapusának választották.

A Prima Primissima-díjat és Alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökségének közreműködésével. A felajánlásnak köszönhetően az alapítvány tíz éven át ítélheti oda a kitüntetést. A primissimák, vagyis a kategóriák győztesei 50 ezer eurót kapnak.