Vágólapra másolva!
Eddig semmit nem sikerült hozzátennie a BL-csoportkörbe jutásért járó 7,1 millió euróhoz a Debrecennek, az utolsó esély Lyonban kínálkozik a pénzgyűjtésre. A franciák már továbbjutottak, de a csoportelsőségért még hajtanak, egy esetleges döntetlen 400 ezer eurót hozna a konyhára.

Kedden délelőtt indul Lyonba, az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzésének helyszínére a Debrecen. A klub hivatalos honlapja szerint az együttes repülőgépe 10 órakor szállt fel és délben landolt. Herczeg András és egy játékos kedden 17.15 órakor tart sajtótájékoztatót, majd 18 órától a mérkőzés helyszínén, a Gerland-stadionban vezényel edzést a szakember. A csapat a mérkőzés után rögtön indul vissza Debrecenbe.

A szerdán 20.45-kor kezdődő összecsapáson a német Florian Meyer fújja majd a sípot. A Lyon már továbbjutott a négyesből, míg a Debrecen minden meccsét elveszítette eddig, így biztosan a csoport utolsó helyén végez.

Az idei BL-kiírásban a Loki mérlege már negatív, ötször nyert és hatszor kapott ki. Arra nincs reális esély, hogy Lyonból hozzon el három pontot a Debrecen, már a döntetlen is óriási siker lenne, nemcsak sportszakmailag.

7,1 milliót euró jár a Debrecennek a csoportkörbe kerülésért, az esetleges lyoni egy pont további négyszáz-, a győzelem nyolcszázezer eurót jelentene. A Loki továbbjutása már matematikailag is kizárt, a nyolcaddöntőbe kerülés hárommillió eurót hozott volna a konyhára.

A harmadik hely megszerzésére már szintén nincs lehetőség, ez azt jelentette volna, hogy a csapat átkerül az Európa Ligába - igaz, ez a helyezés csupán 200 ezer euró bevételt jelentett volna. A BL-eurók mellett a Debrecen jelentős összegekre tehetett szert a jegybevételből és a televíziós pénzekből is.