Vágólapra másolva!
Kabát Péter az NB I eddigi 14 fordulójában 10 gólt szerzett, s bár többször is bekerült Erwin Koeman bő keretébe, a holland szövetségi kapitány az utolsó pillanatban mindig kitette őt a csapatból. A 32 éves újpesti csatár a Belgium elleni, szombati barátságos meccsen végre pályára léphetett volna a válogatottban, ám ezúttal betegség miatt maradt ki a kedd reggel útra kelt együttesből. A lila-fehérek csapatkapitánya a nemzeti együttesről, a magyar csatárhelyzetről és a Ferencvárosról is beszélt.

- Miért nem utaztál el a válogatottal Belgiumba?
- Gyomorrontásom van, lázas vagyok, még hétfőn éjfélkor is a wc-n ültem és hánytam. Kedd reggel indult el a csapat, nagyon fáj a szívem, hogy nem tarthattam a játékosokkal. Kicsit már jobban vagyok, remélem, csütörtökön már futhatok. Végre bekerültem a szűk keretbe, ha nem is kezdőként, de szerintem játszottam volna Belgium ellen.

- Az utóbbi időben érezted magad olyan jó formában, hogy segíts a válogatotton?
- Gólokat rúgtam, jó formában éreztem magam, szerintem segíthettem volna.

- Az eddigi 16 válogatott meccseden - 2000 és 2006 között - még egyszer sem találtál be, mi volt ennek az oka?
- Nem sok mérkőzést játszottam végig, a legtöbbször csere voltam, sok esetben csak néhány percet kaptam.

- Szerinted Erwin Koemannak a magyar NB I-ből több játékost kellene beválogatni?
- Ha valaki huzamosabb ideig jól játszik, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni! Több olyan játékos is van, akik szóba kerülhettek volna, ám a kapitány csak a légiósokat, illetve a debrecenieket favorizálja.

- Nem volt frusztráló, hogy a bővebb keretbe többször is bekerültél, ám mindig áldozata lettél a szűkítéseknek is?
- De, az volt, hiszen úgy éreztem, hogy a formám alapján a szűkebb keretben is ott kellene lennem. Olyanok viszont bennmaradtak, akik nem is játszottak rendszeresen a klubcsapatukban. Ez van, a kapitány szíve-joga, hogy kit rak be a csapatba, a döntését tiszteletben tartottam.

- Szerinted ki most a legjobb magyar támadó?
- Változó, hogy kinek megy a legjobban, de sok jó csatár van.

- Sok a jó magyar csatár?
- Na jó, nem azt mondom, hogy sok a nagyon jó magyar csatár, de vannak olyanok - akár külföldön is -, akiket még ki lehetne próbálni.

- Az Újpest-Videoton mérkőzésen Farkas Balázzsal történt ütközésedről mit gondolsz? Felröppent a hír, hogy az MLSZ akár el is tilthat.
- Teljesen véletlen volt, ahogyan lefordultam róla, a kezem beleakadt az arcába. Nem volt szándékos az eset, főleg, hogy Balázst már száz éve ismerem. Nem lett semmi baja, szerintem következménye sem lesz az esetnek.


- Az is véletlen volt, hogy pont ti kerültetek ki a keretből?
- Én lázas lettem, ő pedig megsérült, ez most abszolút véletlen egybeesés.

- Mint Újpesti csatár, mit gondolsz a Ferencváros körüli eseményekről? Mit érzel, amikor valami nem megy jól a riválisnál?
- Nem tudom, nem foglalkozom a Ferencvárossal. Szerintem jó a keretük, a neve alapján többre hivatott, mint a mostani helyezése, ám az utolsó két meccsét megnyerte, úgyhogy látszik: idővel jobb lesz.

- A derbik hiányoztak?
- A Fradi kell az NB I-be, nagynevű klub, jó tesz minden csapatnak, hogy feljutott, hiszen így több néző látogat ki a meccsekre. Az Újpest-Fradi már egyenesen hiányzott.

- A Videoton hat ponttal vezet az Újpest előtt, és sűrű a mezőny a 3-7. hely környékén. Melyik csapatok lehetnek tavasszal is harcban az aranyért?
- A Videoton mindenképp, de a több meccsel kevesebbet játszó Debrecen, valamint a Győr, MTK, ZTE trió is előbbre kerülhet. Nekünk a Vasast meg kell verni, s ha ez sikerül, akkor elmondhatjuk, hogy jó őszt produkáltunk. A cél az aranyérem megszerzése.

- Milyen a skót edzővel, William McStayjel dolgozni?
- Ő egy igazi úriember. Jó edző, barátságos, és a csapatért kiáll minden esetben. Kellett egy kis idő, amíg megismerte a játékosokat, de mára összeálltunk, s olyan a csapat hadrendje és szisztémája, ami sikeressé teheti az Újpestet.