Vágólapra másolva!
Olaszország ellen az elődöntőbe jutásért lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott a 20 éven aluliak egyiptomi világbajnokságán. A mérkőzésen négy piros lap (plusz a két edző kiállítása) mellett öt gól született, a rendes játékidő 1-1-es döntetlenjét követően Németh Krisztián duplájával Magyarország 3-2-re nyert. Kedden Ghána ellen már a döntő lesz a tét.

Eredmény, U20-as világbajnokság, negyeddöntő:
Magyarország - Olaszország 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Szuez, Mubarak-stadion
v.: Referee Oscar Ruiz (kolumbiai)
Magyarország:
Gulácsi - Szekeres, Debreceni, Szabó J., Zámbó - Koman, Korcsmár (Takács, 79.), Kiss M. (Futács, 86.), Gosztonyi - Németh, Simon A. (Dudás, 59.)
Olaszország: Fiorillo - Bini, Gentili, Albertazzi, Mazzotta - Raggio Garibaldi (Romizi, 66.), Calderoni - Della Penna (Bonaventura, 58.), Mazzarani, Mustacchio - Misuraca (Eusepi, a szünetben)
gól: Koman (2., büntetőből), Németh (112., 117.), illetve Mazzotta (82.), Bonaventura (113.)
piros lap: Szekeres (89.), illetve Gentili (71.), Bini (83.), Albertazzi (115.)

Miután felépült sérüléséből természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet Debreceni és Korcsmár az Olaszország ellen világbajnoki negyeddöntőn, igaz, a csapat komoly vérveszteséget szenvedett a sárga lapok miatt eltiltott Présinger és Simon Ádám hiányával.

"A két eddigi sérült, Debreceni és Korcsmár visszatérhetett a csapatba, ami mindenképpen öröm" - jelentette ki Egervári. "Simon Ádám és Présinger Ádám sárga lapjai miatt nem játszhat, így védelmünk ismét új összetételű lesz, de bízom Zámbó Bencében, aki sokszor játszott balhátvédet klubcsapatában, a Győrben."

Pazarul kezdte a mérkőzést az együttes, Németh az első percben büntetőt harcolt ki, amelyet Koman értékesített. Imponáló magabiztossággal futballoztak a magyarok, élmény volt látni, hogy a felnőtt válogatottnál az Erwin Koeman alatt megszokott biztonsági, egycsatáros játékkal szemben igenis van hatékonyabb formula.

Simon András és Németh Krisztián kiválóan futballozott, Koman Vladimir pedig úgy osztogatott, hogy Bariban valószínűleg a fejükhöz kaptak a vezetők, látva, kit hagynak ki fordulóról fordulóra a keretből.

A második félidőben átvette az irányítást az olasz együttes - erre válaszul Egervári Sándor meg is erősítette a középpályát Simon lecserélésével és Dudás behozatalával -, komoly fordulatot az sem hozott, hogy előbb Gentilit, majd Binit is piros lappal jutalmazta a játékvezető.

A két kiállítás között ráadásul Mazzotta egyenlített, a 89. percben pedig Szekeres is mehetett zuhanyozni, a vele szemben alkalmazott retorzió azonban inkább kompenzációnak tűnt a kolumbiai Ruiz részéről.

Forrás: AFP

A ráadás első 15 perce nem hozott döntést, a 112. percben azonban Koman saját térfeléről adott gólpasszt Némethnek. Az, hogy egy perc múlva Bonaventura révén egyenlített az ellenfél csak az emberelőny miatt lehetett bosszantó, szerencsére Ruiz még Albertazzit is lezavarta a pályáról, az újabb Koman-Németh koprodukció pedig vb-elődöntőt eredményezett az együttesnek

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a csapat ezért az eredményért 60 millió forintos prémiumban részesül, a sikert és a pénzösszeget kedden, Ghána ellen lehet megfejelni.

Ghána következik

A pénteki első negyeddöntőben Ghána 3-2-re legyőzte Dél-Koreát, így Magyarországra az afrikai válogatott vár majd az elődöntőben.

U20-as vb, negyeddöntő:
Ghána - Dél-Korea 3-2 (2-1)