Vágólapra másolva!
Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője szerint nem Cristiano Ronaldo hiánya, hanem a védelmi hibák okozták a Real Madrid vesztét az AC Milan elleni, szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az olasz csapat története során most először tudta legyőzni a Realt saját pályáján.

A két győztes meccs után a harmadik csoportmérkőzésén alulmaradt madridiak chilei szakvezetője a 2-3-ra végződött találkozót követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy bár Ronaldo az egyik legjobb futballistájuk, aki bokasérülése miatt nem szerepelhetett, valójában azért kaptak ki, mert a tapasztalt olasz együttes könyörtelenül kihasználta a Real hátsó alakzatának mulasztásait.

"Sokkal nyugodtabban kellett volna játszanunk és végig ellenőrzésünk alatt tartani az összecsapást" - fogalmazott a Madridba a nyáron éppen a milánóiaktól átigazolt brazil világsztár, Kaká, aki viszont nem tudott kimagasló teljesítményt nyújtani volt csapata ellen. "A Milan mindig mindenkire nézve veszélyes, nagy játékosai vannak. Remélem, legközelebb javítunk, és továbbjutunk a csoportból."

Szemben Kakával, a vendégek alig 20 éves támadója, a honfitárs Alexandre Pato kirobbanó formában futballozott, kétszer is eredményes volt, s második gólja - ugyanúgy, mint a hétvégi, AS Roma elleni olasz bajnoki rangadón - a Santiago Bernabéu-stadionban is a győzelmet jelentő találatnak bizonyult.


"Óriási dolognak tartom a két gólomat, mivel azt éppen a nagy rivális Real Madrid otthonában szereztem" - lelkendezett az ifjú csatár, aki azzal, hogy győzelemre vezette a Milant, alighanem hosszabb távra is megerősítette pozíciójában a szintén brazil vezetőedzőt, Leonardót, aki alatt már jóideje ingott a kispad a Milan pocsék évadkezdése, a sorozatos gyenge játék miatt.

"A második félidőben végig az járt a fejemben, hogy nyerhetünk" - vallotta be Leonardo, akinek együttese a madridi sikerrel beérte a 6 pontos Realt, s mivel a francia Olympique Marseille győzni tudott Zürichben (0-1) a svájci vetélytárs ellen, mindkét hárompontos riválisát megelőzte a csoportkörök félidejében.

Emlékeztető:
Real Madrid (spanyol) - Milan (olasz) 2-3 (1-0)
Madrid, Bernabéu-stadion
v.: De Bleeckere (belga)
Real: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Marcelo - L. Diarra, Xabi Alonso, Kaká, Granero (Drenthe, 67.) - Raúl, Benzema.
Milan: Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Ronaldinho (Flamini, 92.) - Pato, F. Inzaghi (Borriello, 60.).
gól: Raúl (19.), Drenthe (76.), illetve Pirlo (63.), Pato (66., 88.)

A C csoport másik mérkőzésén:
Zürich (svájci) - Olympique Marseille (francia) 0-1 (0-0)
gól: Heinze (69.)
piros lap: Bonnart (92., Marseille)

Csoportállás:
1. Real Madrid 6 (10-5)
2. Milan 6 (5-4)
3. Zürich 3 (3-6)
4. Marseille 3 (2-5)