Vágólapra másolva!
2010-től kvótarendszer érvényes a Premier League csapataira, minden élvonalbeli együttes keretében legalább nyolc "brit nevelésű" játékosnak kell helyet kapnia.

Kvótarendszert fogadtak el az angol első osztályban érdekelt klubok, ennek értelmében a következő szezontól kezdve legalább nyolc "brit nevelésű" játékosnak kell helyet szorítani a keretben. Egyetlen klub sem tiltakozott az új rendszer ellen.

"A következő idénytől a csapatok kerete 25 fős lehet, 17-nél több 21 éven felüli és nem brit nevelésű játékossal nem rendelkezhet egy klub" - jelentette be Richard Scudamore, a Premier League vezérigazgatója. "Brit nevelés alatt olyan játékost értünk, akit 21 éves kora alatt legalább három éven keresztül edzett valaki az angol, illetve walesi profi rendszerben."

Minden csapatnak augusztus végéig, az átigazolási időszak zárásáig meg kell adnia 25 fős keretét, a névsort január végén újra el kell küldeni a ligának. "Nem lehet érdeke a kluboknak, hogy csak azért igazoljanak játékosokat, hogy aztán a kispadon üljenek. Az új szabály elősegíti, hogy a brit nevelésű játékosok vonzóbbak legyenek a játékospiacon" - tette hozzá Scudamore, aki szerint a határozat az angol válogatottnak is hasznára lesz.